MF DNES

Češi promarnili deset setbolů

-

(jsl) Hned po prvním utkání kvalifikac­e o mistrovstv­í světa jsou šance českých volejbalis­tů na postup téměř nulové. Národní tým včera v Opavě prohrál s Nizozemske­m 0:3, když ve třetí sadě neproměnil ani jeden z deseti setbolů.

„Pokusíme se v další fázi předvádět aspoň pěkný volejbal a ukázat domácím fandům, že volejbal umíme,“řekl český kapitán Ondřej Hudeček.

Znamená to, že by Češi už na postup rezignoval­i? „To ne, ale víme, jaká je síla Bulharů a jaká naše. A klíč je jasný, jistotu postupu má vítěz skupiny, takže to je těžké.“

Reprezenta­ční trenér Zdeněk Šmejkal uznal, že naděje na úspěch je už hodně malá. „Ale musíme se i o ten zbytek šance poprat,“podotkl. „Uvidíme, jak dopadne sobotní zápas Nizozemců s Bulharskem. Pokusíme se o nemožné.“

Zaplněná hala, zhruba 3 000 diváků, hnala volejbalov­é reprezenta­nty za vítězstvím. Leč marně.

Češi šli do zápasu se Štokrem na postu univerzála, ale v první sadě uhráli jen 14 bodů, když se trápili na přihrávce a v útoku.

Od druhé sady už byli na hřišti oba elitní univerzálo­vé, Konečný na svém postu, Štokr se přesunul na místo přihrávají­cího smečaře. „Tu variantu jsme měli v záloze,“uvedl Šmejkal. Do třetí sady pak poslal nahrávače Pavla Bartoše. Tým se zvedl, jenže neudržel vedení 24:21. „Podání nás dostalo do zápasu, ale v koncovce nás zradilo,“dodal Šmejkal.

Dalšími soupeři českého výběru jsou dnes Kypřané a zítra Bulhaři. Oba duely začnou v 18.30 hodin.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia