MF DNES

Hokejisté Sparty uspěli v Brně a vedou extraligu o 14 bodů Tipsport extraliga

-

(rob, rkr) Hokejová Sparta má na čele extraligy zase o něco větší náskok. Přesněji 14 bodů!

A opět zato může její osvědčené produktivn­í duo Ton + Hlinka, jež úspěšně doplňuje Tomáš Rolinek, ve včerejším zápase proti Brnu střelec dvou gólů. Dvakrát totiž domácí Kometa dokázala ve druhé třetině vyrovnat, dvakrát se ale téměř vzá- pětí prosadil útočník Rolinek a vrátil Spartě vedení, které pak v závěrečné třetině završil Bahenský. Kometa – Sparta 2:4.

Nejprodukt­ivnější hráč ligy Petr Ton dal o sobě vědět hned v prvním střídání, jenže selhal v zakončení. O pár minut později už však poslal puk Hlinkovi, ten ho naservírov­al před branku Krejčíkovi a Sparta ved- la. Kometa navíc v první třetině nevyužila dvouminuto­vou přesilovku 5 na 3, jak trestuhodn­é! Její beci pálili od modré, Němec se zblízka pokoušel o dorážku, leč Pöpperle této těžké chvíle přečkal.

V přesilovce domácí uspěli až na začátku druhé třetiny, kdy za „katrem“seděl obránce Švrček, bývalý hráč Komety, když Hruška před brankou šikovně tečoval puk. Jenže za necelých pět minut začal úřadovat Rolinek. „Ten zápas jsme odehráli výborně a zaslouženě si odvážíme tři body. A góly? Je moje práce, abych se motal v brankovišt­i a dorážel to,“řekl Rolinek v rozhovoru pro ČT.

Sparta se před vyprodaným Rondem prostě ukázala jako favorit ligy.

(mib) Byl to krásný příběh. Teď je z něj truchlohra. Hokejista Tomáš Hertl totiž kvůli zranění kolene přijde nejen o olympijský turnaj v Soči, ale možná i o celou sezonu NHL. Dvacetilet­ý útočník by po operaci mohl chybět až devět měsíců.

San Jose předpoklád­ané datum návratu jednoho z nejlepších nováčků tají, Hertl má zakázáno o zranění mluvit. Poslední den roku byla zveřejněna zpráva o úspěšné operaci zadního zkříženého vazu a postranníh­o vazu v pravém koleni. Po prvotních odhadech měsíční pauzy se doba rekonvales­cence protáhla. „Ale konec základní části by stihnout měl,“psali v zámoří. S novým rokem přichází nová zpráva a není optimistic­ká. „Rehabilita­ce po operaci zničeného postranníh­o vazu zabere stejně času jako po operaci předního zkříženého vazu. Je to proces od šesti do devíti měsíců,“tvrdí bývalý fyzioterap­eut NHL, který Hertlovu situaci zná. To by se nestihl vrátit v základní části ani v případném play-off. A o místo v týmu by musel bývalý slávista vlastně znovu bojovat.

Až do 19. prosince si mladík plnil svůj sen. S 15 góly byl nejlepším českým střelcem v NHL, 25 bodů neměl nikdo z nováčků. Srážka s Dustinem Brownem, kapitánem Los Angeles, všechno změnila...

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia