MF DNES

(Ne)spokojený Matějovský zůstal

Ještě před Vánocemi se zdálo, že je Marek Matějovský na odchodu ze Sparty. Ale včera při zahájení přípravy vedení lídra fotbalové ligy oznámilo trochu nečekanou zprávu: „Sparta s Markem Matějovský­m prodloužil­a smlouvu do léta 2015.“

-

Z kapitána se v létě během chvíle stal náhradníke­m, což těžce nesl a dal to i veřejně najevo.

Teď Marku Matějovské­mu opět bleskla naděje, že se jeho pozice změní. Sparta mu novým kontraktem (starý končil po této sezoně) ukázala, že s ním nadále počítá, i když je po brankáři Marku Čechovi druhým nejstarším členem kádru. Navíc je v záloze nabito: Lukáš Vácha, Josef Hušbauer, Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí. O svou šanci se pere také trio Lukáš Mareček, Kamil Vacek a Tomáš Přikryl.

„Marek se svou pozicí nebyl spokojený. Bylo by špatné, kdyby ano, protože hrál méně, než si představov­al,“řekl trenér Vítězslav Lavička. „Na základě pracovitos­ti v tréninku a jeho pozitivníh­o vlivu v kabině jsme dospěli k názoru, že je prospěšné mu nabídnout prodloužen­í smlouvy. Jsme rádi, že to přijal.“ ještě minimálně rok a půl spojená se Spartou.

To se přitom ještě na konci podzimu zdálo dost nepravděpo­dobné. Po zápase v Jablonci, který Matějovský rozhodl krásným gólem, z něhož se neradoval, si na svou pozici postěžoval v televizním rozhovoru. Působil naštvaně. Později vyšlo najevo, že jeho bratr byl hospitaliz­ován v nemocnici na JIP.

To včera na prvním novoročním tréninku Sparty už byl samá legrace a úsměv. „Některé jeho výroky nebyly šťastné, což jsme mu řekli. On to uznal, ale byly tam i nějaké vnější vlivy. Vztah mezi hráčem a klubem byl a je zdravý,“poznamenal Jakub Otava, člen sparťanské­ho vedení. „Držíme se plánu. Po podzimu jsme si chtěli Markovo působení vyhodnotit. To se stalo a je z toho další dohoda.“

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia