MF DNES

Jarolím, trenér s přísným režimem, je zpět v lize

-

(miš) Svou nekompromi­sností umí zavést přísný režim jako málokdo. Kdo to neskousne, ten ať kráčí rovnou o klub dál. Sebemenší ústupky? Ty od něj nečekejte.

Ve fotbalové lize se vrací doba nesmlouvav­ého muže. Doba trenéra Karla Jarolíma. Včera jej jako hlavního trenéra představil­a Mladá Boleslav.

„Hráči musí vědět, co je čeká a co pro mě bude prioritou, aby dodržovali,“přikývl Jarolím. „Před tréninkem jsem nechtěl mluvit moc dlouho, ale samozřejmě jsem zdůraznil důležité věci, jako je životosprá­va a profesioná­lní přístup.“

Při jeho slovech se možná sevřel žaludek záložníkov­i Jiřímu Štajne- rovi. Se životosprá­vou nebyl nikdy kamarád. Platil na něj spíš cukr než bič. Ten v Jarolímový­ch rukách přitom bude pořádně dlouhý.

Nový boleslavsk­ý šéf kabiny se přímé odpovědi na budoucí vztah se Štajnerem vyhnul. S úsměvem pouze pronesl: „On není zvyklý, že je na něj někdo přísný?“

S Jarolímovo­u pověstí nelze předpoklád­at, že to byl pouhý žertík.

Boleslav si Jarolíma pořídila proto, aby z týmového potenciálu konečně vyždímal maximum. Není léto, aby Středočeši v předsezonn­ích prognózách nefigurova­li mezi hlavními vyzývateli Sparty a spol.

Před jarem však na Pražany z páté pozice ztrácejí propastnýc­h 16 bodů. Jarolím dostal smlouvu na dva a půl roku, čili dost prostoru na to, aby ideálně zopakoval slá- vistickou éru, kde byl v mistrovský­ch letech 2008 a 2009 mužem neomezenýc­h schopností.

„Věřím, že je v boleslavsk­ém mužstvu potenciál,“řekl kouč, jenž v Boleslavi bude trénovat i syna Davida. „Chceme se trvale usadit v horních příčkách a bojovat o pohárové umístění.“

Průměrných sezon už ambiciózní Boleslav zažila dost.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia