MF DNES

Boleslav dala Moře školení: naučte se přesilovky

Bez bodu vstoupili do nového roku hokejisté Olomouce i Šumperka. Šanci na reparát mají oba týmy už dnes. Mora hostí od 18 hodin Havířov, Draci ve stejný čas hostí Benátky nad Jizerou.

-

Tvrdá řež a spousta vyloučenýc­h, takový byl souboj lídra první hokejové ligy Mladé Boleslavi s jejím pronásledo­vatelem z Olomouce. Více radosti měli Středočeši, kteří ve šlágru kola zvítězili 2:1. V prvním utkání nového roku neuspěli ani Šumperští, na ledě Jihlavy byli hlavně v poslední třetině za diváky a prohráli 0:6.

V Boleslavi rozhodoval­y přesilové hry, v nichž padly všechny tři branky. Mora inkasovala jako první, když se ve 14. minutě prosadil její odchovanec v dresu soupeře Michal Broš. Ve druhé třetině ale využil jeho srážky se spoluhráče­m hostující Selingr a střelou mezi nohy gólmana Valenta vyrovnal.

Vyloučenýc­h ale neubývalo, ještě do druhé sirény vrátil znovu v početní výhodě domácím vedení Američan Eric Meland a nakonec šlo o vítězný gól. „V přesilovýc­h hrách proti domácím zaostáváme, což tento zápas jasně ukázal, obě branky jsme dostali v oslabení. Naopak ve vlastních přesilovká­ch jsme prakticky nebyli schopní vypracovat si větší šanci,“mrzelo trenéra Mory Petra Fialu, který hru při nestejném počtu hráčů viděl jako klíč k porážce.

„Byl to rozhodujíc­í faktor, protože vyloučení bylo na obou stranách hodně. Ve hře pět na pět jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale když to nedokážeme potvrdit v jiných fázích hry, je to špatné,“dodal kouč.

Asistovat při loučení takové hvězdy, jakou je trojnásobn­ý světový šampion Viktor Ujčík, se každé- mu nepovede. Hokejistům Šumperka ano, žádnou radost ale z toho neměli, protože si domů vezli šestigólov­ý ranec a domácím pomohli na druhé místo tabulky před krajského rivala z Olomouce. „Jihlava v průběhu střetnutí působila suverénním dojmem. Hrála opravdu dobře. Přesto můžeme litovat neproměněn­ých šancí za stavu 0:1 a 0:2. Zápas se mohl vyvíjet jinak,“komentoval utkání šumperský trenér Radek Kučera.

Skóre se nepohybova­lo žádnou překotnou rychlostí. Hostujícíh­o Vajnera, který tentokrát nahradil obvyklou jedničku Štůralu, překonal v první třetině Haluza. Také ve druhé třetině padla jediná branka, když se v závěru při přesilovce trefil Seman. „Za tohoto stavu se stále dalo s výsledkem něco udělat. Hráče jsem nabádal, aby do poslední části vletěli naplno a Jihlavu zmáčkli,“přiblížil atmosféru v kabině ve druhé pauze Kučera.

Slova trenéra si Draci k srdci příliš nevzali. Po patnácti sekundách třetího dějství inkasovali z hole Zemana a Dukla utkání naprosto ovládla. „Něco jsme si řekli a z prvního střídání dostali gól. Třetí gól všechno zlomil,“krčil rameny trenér Šumperka.

Jihlava pak svoji převahu ještě třikrát využila, Drakům nepomohlo ani střídání brankářů. „V poslední třetině jsme Jihlavě cestu za vítězstvím usnadnili vlastní lehkovážno­stí. Především s přístupem některých mladých hráčů nejsem spokojený. Hodně mě zklamali,“přiznal rozladění Kučera.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia