MF DNES

Doma mistr šlape skvěle, vyhrál už podesáté v řadě

-

minutě Pardubice hrály 36 vteřin přesilovku 5 na 3 a obrovskou šanci měl Somík, který bez přípravy pálil z levého kruhu do odkryté části branky. Ale Machovský se stihl přesunout a puk zastavil.

„Kdybychom v tu chvíli dali gól, určitě by naše šance ještě stouply,“litoval trenér Východočec­hů Zdeněk Venera.

Jenže domácí odolali a výhru už si v závěru vzít nenechali. „Říkal jsem si, že když to oslabení zvládneme, už to dotáhneme do konce,“řekl Machovský.

Skóre se poprvé měnilo v páté minutě. Duda si vybruslil zpoza branky a střelou z otočky překvapil gólmana Hudáčka. „Moc toho neviděl, propadlo to. Šťastný gól, bo- hužel, my se na ně pořád strašně nadřeme. Střel a šancí je tam hodně, dnes nám to tam klidně mohlo napadat a mohli jsme posbírat i nějakou čepici. Musíme pracovat dál,“mínil Radek Duda.

Na ledě ho včera bylo plno. Sice jej sudí dvakrát poslali na trestnou za fauly při vlastní přesilovce, ale jinak řídil ofenzivu Škody. A především druhé útočné řady. Ve 36. minutě byl na začátku precizní kombinace, Vlasák rychlou otočkou zmátl obránce a pak předložil puk k Pletkovi, který zakončoval do odkryté části branky - 2:0.

„Já ráno říkal klukům - uděláme si pohodu, budeme na ledě patřit k nejlepším a užijeme si to. A ono se to povedlo. Byl to zápas o šest bodů, protože Pardubice jsou v tabulce kousek námi kousek. Přišlo zase plno lidí, parádní atmosféra,“liboval si Duda.

Škoda si místy vytvořila drtivý tlak, kapitán Straka v přesilovce napálil pravou tyč, Lev trefil po brejku 2 na 1 boční síť a sólový nájezd nevyužil ani Pletka. Ale výhru, už desátou v řadě na domácím ledě, Plzeň uhájila.

„Musím mužstvo pochválit. Po Slavii jsem byl kritický, ale dnes to byl takticky výborný výkon, hráči plnili své útoky. Konečně jsme ukázali herní projev, jaký chceme mít. Ale musíme to potvrdit i venku,“uvedl Michal Straka, asistent trenéra HC Škoda. Šanci bude mít Plzeň už v pátek ve Zlíně. Dvěma brankami včera přispěl pivot extraligov­ých házenkářů Talentu M.A.T. Plzeň Jakub Šindelář k vítězství české reprezenta­ce v generálce na mistrovstv­í Evropy v Dánsku. V závěrečném utkání Provident Cupu v Maďarsku porazili Češi tým Běloruska 32:30, turnaj zakončili s bilancí dvou vítězství a jedné porážky a obsadili druhé místo za Polskem. Nyní se český tým i s Šindelářem bude připravova­t doma, na evropský šampionát zamíří v závěru týdne. Do mistrovstv­í vstoupí 12. ledna zápasem proti Rakousku. „Teď nás čekají tréninky v Praze, kde chceme zapracovat na slabinách, o kterých víme dlouhodobě nebo nám je ukázal tento turnaj,“dodal jeden z trenérů Vladimír Haber. (ČTK, es)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia