MF DNES

Dvě třetí místa z Ruska sdruženář Dvořák nepřeceňuj­e. Světová špička chyběla

-

(jak) Zazářil v dalekém a mrazivém ruském Čajkovském, kde si v závodech Světového poháru v lyžařské severské kombinaci dojel dvakrát pro bronzové příčky na stupních vítězů.

„Je to pro mě velké povzbuzení. Když už jsme se trmáceli tak daleko, tak to člověk musí brát jako povedený výsledek,“hlásil český sdruženář z Čajkovskéh­o. Vybojoval své druhé a třetí životní pódium ve Světovém poháru.

Cestou tam uletěl spolu s ostatními závodníky tři tisíce kilometrů a pak ještě ujel šest hodin autobusem. Na dlouhou pouť si ale nestěžoval a ani krutý ruský mráz mu nevadil. „Dnes žádný nebyl! Teploměr ukazoval jen minus 12, v sobotu to bylo o deset stupňů horší,“vyprávěl po nedělním závodě.

Do Čajkovskéh­o nedorazil celý zástup závodníků ze světové špičky, což ale Dvořákovi radost nezkalilo. „Kdyby tady byli, asi bych tak dobře nedopadl, ale je to jejich věc. Dvacet chybějícíc­h lidí je ale dvacet lidí, proto beru svoje výsledky s jistou rezervou.“

Šestadvace­tiletého Dvořáka ani netrápilo, že ve finiši nedělního závodu prohrál jen těsně s Němcem Björnem Kircheisen­em. „Já za ním celou trať sotva uvisel, takže mě to nějak extra nemrzí. Prostě jsem nemohl, no,“usmál se.

Podle českého sdruženáře bylo lepší před olympiádou závodit než zůstat doma a trénovat, jako to udělali mnozí soupeři. „Snažili jsme se trénovat celé svátky, jenže moc nebylo na čem, tak jsme museli jet někam, kde je sníh. A tady v Rusku je ho hodně.“

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia