MF DNES

Bitka s půllitrem skončila u soudu

-

(ama) Skončilo to bitkou. A vážným zraněním. Radima Dostála, jenž loni 12. května s kamarádem zamířil do restaurace Áčko v Ostravě-Dubině, u baru podle jeho slov napadl jiný muž, Karel Sedlařík. Rozbil mu o tvář pivní sklenici a zranil mu obličej tak, že málem přišel o oko. Teď Sedlařík čelí obžalobě u krajského soudu. Vinu popírá.

Zprvu to na drama nevypadalo. „Přišli jsme s kamarádem Pavlem do Áčka asi v jednu v noci. Dali jsme si pivko a pak jsem si všiml, že kousek od nás sedí kamarádka s její matkou,“líčil Radim Dostál. V podniku byl i čtyřiatřic­etiletý Karel Sedlařík, kamarádčin bratr, s nímž se Dostál vzdáleně znal. On sám vypil sedm piv a s ženami a kamarádem si dali i tvrdý alkohol. Bavili se, tančili a před půl třetí chtěli odejít. Dostál si ale všiml, že nemá peněženku: „Žádal jsem servírku, jestli bych nemohl zaplatit později, ale ona že ne.“

Pak se u baru objevil přítel servírky. Ženu při hádce s muži bránil a začal se bít s Dostálovým kamarádem Pavlem. Bitka trvala chvíli, Pa- vel při ní ale ztratil brýle. „Hledali jsme je, a když jsem byl skloněný, dostal jsem ránu. Viděl jsem, že u mě stojí Sedlařík s rozbitou pivní sklenicí v ruce,“řekl Dostál. Útočník mu zohavil tvář. Měl řezné rány v oblasti ucha, nosu, spánku a musel do nemocnice. Sedlařík u soudu odmítl vypovídat, policii ale řekl, že Dostála nenapadl. Naopak prý Dostál napadl muže z obsluhy, jemuž Sedlařík pomáhal. Sedlařík už byl dřív dvakrát odsouzený, teď mu vězení hrozí znovu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia