MF DNES

Místo gólů průšvih. Teplický Litsingi řídil s 1,76 promile

-

TEPLICE (tru, bek) V poslední době se často mluvilo o poklesu jeho formy, ale teď má Franci Litsingi mnohem větší problém. Teplického fotbalistu přistihla policejní hlídka, jak řídil opilý. Konžskému záložníkov­i naměřila v sobotu v 5 hodin ráno 1,76 promile alkoholu v krvi. Hrozí mu až tři roky vězení.

„Tohle je špatně a nemám pro to pochopení. Snad jen kdyby šlo o život,“řekl teplický šéf František Hrdlička, který s Litsingim hned zahájil klubové discipliná­rní řízení.

Jeho výsledkem je pokuta a podmíněné ukončení profesioná­lní smlouvy. „Litsingi hrubým způsobem porušil smlouvu i zákony České republiky. Tady není o čem diskutovat,“uvedl ředitel klubu Hrdlička. „Výše pokuty je interní záležitost­í klubu, ale není to malá částka. Podmínka je jasná: ještě jednou a končí. Stalo se to poprvé, k tomu jsme přihlédli.“

Sám Litsingi se k průšvihu vyjádřil na klubovém webu: „Velmi se omlouvám vedení klubu, trenérům, spoluhráčů­m, partnerům klubu a fanouškům FK Teplice. Svého činu velmi lituji, zklamal jsem důvěru všech, kteří mi věřili a podporoval­i mě. Jsem připraven nést všechny následky.“

Šikovný 27letý ofenzivní záložník, který přišel v lednu 2013 z Maďarska, po výslechu na policii stihl v sobotu i dopolední trénink. „S Litsingim si to vyřeším sám,“řekl jen teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Podle prvních informací, které přinesla TV Nova, se střelcem deseti gólů v aktuální ligové sezoně cestovali také jeho spoluhráči Grigar, Krob a Jindráček. „To je lež! Litsingi jel jednoznačn­ě sám, což je potvrzené v policejním protokolu,“reagoval Hrdlička. „Pokud by si k němu někteří z našich hráčů přisedli, byli by taky hlupáci.“

 ?? Foto: AP ?? Úspěšný pár Radek Štěpánek (vlevo) a Lukáš Rosol zajistili vítězný bod daviscupov­ého týmu ve čtvrtfinál­e v Japonsku. Na utkání se přišel podívat i císař Akihito.
Foto: AP Úspěšný pár Radek Štěpánek (vlevo) a Lukáš Rosol zajistili vítězný bod daviscupov­ého týmu ve čtvrtfinál­e v Japonsku. Na utkání se přišel podívat i císař Akihito.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia