MF DNES

Jágrův tým v NHL ďábelsky finišuje

New Jersey dvakrát vyhrálo a přiblížilo se postupu do play-off. Útočníka Jágra v napětí drží i jeho Kladno v baráži o extraligu

-

NEWARK Pro české fanoušky nejsledova­nější tým NHL nedlouho před Velikonoce­mi vstává z mrtvých.

Před týdnem se zdálo, že New Jersey Devils v dostizích o postup do play-off představuj­í naprosto odepsaného koně. Poté ale bodovali v posledních 7 utkáních. V pátek a sobotu vydřeli cenná vítězství nad Washington­em (2:1) a v Carolině (3:1). Na jediný bod tak zmenšili ztrátu na Columbus, který ve Východní konferenci drží 8. místo, poslední pozici zaručující účast ve Stanley Cupu.

Veteráni Jaromír Jágr, Patrik Eliáš a Marek Židlický dál smějí doufat, že se znovu podívají do bojů o slavný stříbrný pohár, jež startují krátce před velikonočn­ími svátky.

Ač se hokejové mužstvo z New Jersey nehonosí zrovna nebeským názvem (Ďáblové), víra v dobrý konec ho neopouští. A to v současnost­i kvůli zranění postrádá důleži- té útočníky Eliáše, Henriquea, Clowea a Josefsona.

Jeho největší rivalové Columbus Blue Jackets v noci na dnešek nastoupili proti NY Islanders (výsledek najdete na hokej.idnes.cz). Před duelem měli 85 bodů ze 77 utkání. Devils je následoval­i s 84 body ze 78 střetnutí.

Columbus v závěru základní části hostí ještě Phoenix, načež cestuje do Dallasu, Tampy a Sunrise, kde sídlí Florida Panthers.

New Jersey v rozpisu zbývá domácí partie s Calgary, představí se v Ottawě a ve své hale přivítá NY Islanders a mocný Boston.

Právě obávaní Bruins z pozice nejvýše nasazeného klubu v konferenci čekají v 1. kole na „osmičku“, jíž se asi stanou Jackets, nebo obdivuhodn­ě finišující Devils.

Jejich nejprodukt­ivnější muž Jágr v pátek ani v sobotu nepřidal ani jediný bod k součtu 24+40.

Přesto po bitvě s Washington­em prohlásil: „Tohle je naše největší vítězství v sezoně. Bylo to jako zápas číslo 7 v play-off. Pořád máme šanci, i když to bude těžké.“

Proti Ovečkinovi a spol. ho kouč DeBoer nasadil na 25 minut a 28 vteřin. Časově náročnější směnu naposledy v NHL oddřel v říjnu 2007 v dresu New York Rangers.

„Cítil jsem z mančaftu energii, všichni makali a zaskakoval­i jeden za druhého,“řekl reportérům.

Další nervák prožívá Jágr na dálku v baráži o extraligu se svými kladenským­i Rytíři. Ač udolali Chomutov v prodloužen­í a Olomouc na penalty, jsou v tabulce se ztrátou poslední. Silně věřící Jágr sleduje záchranářs­ké bitvy přes internet, volá si s prezidente­m klubu a svým kamarádem Václavem Bartošem. Pokud se výsledky nezlepší, bude se moci spolehnout snad už jen na spásný boží zásah. Karel Knap

 ?? Foto: Profimedia.cz ?? Dočká se? Jaromír Jágr stále s New Jersey vyhlíží postup do play-off.
Foto: Profimedia.cz Dočká se? Jaromír Jágr stále s New Jersey vyhlíží postup do play-off.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia