MF DNES

Znojemský Zeba hrál 5 minut. Stihl krásný gól i vyloučení

-

BRNO (daj) Zatímco vyloučený brněnský stoper Pavel Košťál se v 70. minutě loudal ze hřiště, on netrpělivě postával u postranní lajny.

Hned jak se dostal znojemský náhradník Emir Zeba na hřiště, namířil si to k míči. Srovnal si ho, prohlédl si zeď a nádherně pravačkou z přímého kopu otevřel skóre.

Znojmo se v jihomoravs­kém derby proti Zbrojovce díky Zebově prvnímu dotyku s balonem v zápase dostalo do vedení 1:0! A 23letý Bosňan v euforii vysvlékl dres.

„Měl jsem obrovskou radost, dlouho jsem předtím nehrál,“sdělil drobný technik. „Na tréninku jsem to pořád zkoušel a věřil jsem, že to vyjde i teď.“

Za oslavu gólu však viděl znojemský záložník žlutou kartu. A to byl i začátek jeho konce.

Za několik desítek vteřin ve středu pole fauloval. A znojemští fanoušci na „domácím“stadionu v Brně ztichli. Běžela 75. minuta, když sudí Královec vytáhl druhou žlutou kartu a Zeba byl vyloučen. „Myslím, že to vůbec nebyl faul,“obhajoval se.

Nebylo mu to nic platné. Síly se na hřišti vyrovnaly – i díky tomu chvíli před koncem hostující Zbrojovka vyrovnala. Po Zavadilově centru lehce míč hlavou tečoval útočník Markovič. Také brněnský kapitán Zavadil si v záplavě emocí sundal dres. „Byla to od Zeby školácká chyba, ale vidíte, že to udělal i Zavadil. Ale Zeba to měl oslavit jinak,“věděl znojemský trenér Leoš Kalvoda.

Jeho Znojmo v brněnském azylu, kde píše svoji prvoligovu historii, uhrálo se Zbrojovkou jen bod.

Brňané měli včera ideální možnost, jak ukončit tristní 23tizápaso­vou černou sérii bez výhry na hřištích soupeře. Venku, ač na svém stadionu, ale vyhrát nedokázali. Sérii tak natáhli na číslo 24. „Chtěli jsme vyhrát, ale bod je nakonec spravedliv­ý,“zhodnotil Pavel Zavadil, brněnský kapitán.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia