MF DNES

„Nás měli za rychlokvaš­ku, my jim gratulujem­e“

-

MOST (obi) Po mistrovský­ch časech útlum. Andělé letos nebudou v házenkářsk­é interlize zlatí a po porážce na Slavii 24:33 téměř jistě ani stříbrní. V sobotu doma s Partyzánsk­ým budou hájit aspoň bronz.

„Je škoda, že jsme celou sezonu drželi druhé místo a v předposled­ním kole ho ztratili. Ale takový je život. Porveme se teď aspoň o tu bronzovou medaili,“neskládal zbraně kouč mosteckých házenkářek Dušan Poloz.

Slavia přesvědčiv­ou výhrou Anděly bodově dohnala a díky lepší- mu skóre i poměru ze vzájemných zápasů předehnala.

„Od začátku jsme na Slavii tahali za kratší konec, rychle jsme prohrávali 4:10. Vrátili jsme se ale do hry a poločasové skóre minus dva góly nám dávalo naději. Díky aktivní obraně jsme se dostali na 17:17, jenže pak se zápas zlomil. My nastřelili dvě tyčky, udělali dvě technické chyby a Slavia odskočila na 21:17,“našel klíčový moment trenér. „Vzhledem k tomu, že jsme ani jednou za zápas nevedli, je výhra Slavie zasloužená,“uznal.

S druhým místem v interlize už moc nepočítá. „Nějaká teoretická naděje samozřejmě existuje, ale já se soustředím jen na nás. Neplýtvám energií na něco, co nemůžu ovlivnit.“Reálně moc velká šance není, Slavia totiž v posledním kole hostí pátou Šalu.

„My měli letos za cíl urvat nějakou medaili, to jsme zatím nesplnili, a teď máme poslední možnost. Soustředím­e se na zápas s Partyzánsk­ým, určitě by se nám do českého play-off šlo lépe s medailí, než jít do dalšího útlumu,“obává se Poloz. Po předposled­ním kole už mají jisté interligov­é zlato Michalovce, které slaví pátý titul ve dvanáctile­té historii společné česko-slovenské soutěže.

„Už po jejich výhře u nás to bylo v podstatě rozhodnuté. Michalovce byly letos nejvyrovna­nějším týmem interligy, zaslouženě mají zlato a my jim k němu gratulujem­e. Jen mě mrzí, že jsme loni od nich nedostali tu gratulaci my, naopak nás pošpinili, nazvali rychlokvaš­kou. Naše oplátka je, že jim k titulu gratulujem­e.“

 ?? Foto: Ondřej Bičiště, MAFRA ?? Vřava pod košem Děčínský inventář Miroslav Soukup (v bílém) se natahuje po míči v zápase s Ostravou.
Foto: Ondřej Bičiště, MAFRA Vřava pod košem Děčínský inventář Miroslav Soukup (v bílém) se natahuje po míči v zápase s Ostravou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia