MF DNES

Zaspali jsme start, uznal třinecký útočník Orsava

-

ZLÍN (nem) Kdyby uspěli, dělila by je od finále jediná výhra. Jenže v sérii Zlína s Třincem je nyní stav 1:2 pro Oceláře. „Zlín vlastně musel vyhrát,“řekl třinecký útočník Jakub Orsava. „Být to 0:3, už by se mu to asi těžko obracelo. Ale vyhrál.“

Právě Orsava mohl skóre srovnat, jenže trefil tyčku. „Bohužel. Jenže s nulou se těžko vyhrává,“nevymlouva­l se třinecký forvard.

Jaký máte recept na to, aby se dnes zlínský triumf neopakoval?

Musíme se víc tlačit do branky. Jejich gólman viděl na všechny střely – chce to chodit si pro dorážky. Nic se k nám neodrazilo, žádný puk jsme nemohli doťuknout.

Za Zlín nastoupil už třetí brankář v sérii. Byl Libor Kašík o tolik lepší než jeho předchůdci?

Neřekl bych. Je v podstatě jedno, kdo se tam postaví, záleží na celém týmu. Zlínští to odbránili poměrně slušně.

Zlín vás první třetinu výrazně přehrával. Zlepšil se hodně?

Spíš jsme my start trochu zaspali. Když jsme pak začali hrát svou hru, bylo to hned o něco lepší. Ale domácí prostředí dělá samozřejmě hodně, fanoušci vás ženou.

Jaká obecně série podle vás je? Spíš klidná, či napjatá?

Třetí zápas mi přišel vyhecovaně­jší než ty v Třinci. Rozhodčí to nějak nefoukali, tak vyloučenýc­h moc nebylo. Každý zápas je ne trošku, ale hodně emotivní. Každý moc chce vyhrát, jsou tam strkanice. Ale to k play-off patří.

 ?? 2x foto: Luděk Ovesný, MAFRA ?? Parádní návrat Zlínští trenéři protočili v semifinálo­vé sérii už všechny tři gólmany. Před třetím zápasem vrátili do klece mladíka Libora Kašíka, který jim důvěru oplatil čistým kontem, svým prvním v play-off.
2x foto: Luděk Ovesný, MAFRA Parádní návrat Zlínští trenéři protočili v semifinálo­vé sérii už všechny tři gólmany. Před třetím zápasem vrátili do klece mladíka Libora Kašíka, který jim důvěru oplatil čistým kontem, svým prvním v play-off.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia