MF DNES

Do branky se vrátil Kašík. Zlín v něm našel vítězného gólmana

První vítězství v semifinále s Třincem vychytal hokejistům Zlína až třetí gólman. Libor Kašík se vrátil do brány po čtyřech duelech a hned si připsal nulu.

-

Byla by to divočina,“reagoval před startem semifinálo­vé série s Třincem trenér extraligov­ých hokejistů PSG Zlín Rostislav Vlach na dotaz, zda může nasadit všechny tři brankáře.

Stačily však tři duely a tenhle bláznivý scénář se naplnil. Po Tomáši Štůralovi a Luboši Horčičkovi se v prvním zlínském utkání postavil do klece Libor Kašík a vicemistři konečně našli gólmana, který vychytal v sérii vítězství.

„Byl to jiný zápas než v Třinci. Tam to měli Štury a Horča těžší,“připomněl Vlachův asistent Juraj Jurík porážky 0:4 a 2:5.

Podobně mluvil po nedělním vítězství 2:0 také Kašík. „Oproti střetnutím v Třinci kluci zlepšili úplně všechno. Obrovsky mi pomohli, z osmdesáti procent patří vychytaná nula jim,“poděkoval se Kašík.

K premiérové­mu čistému kontu v play-off mu dopomohlo 27 úspěš- ných zákroků, polovinu z nich přitom předvedl v závěrečné třetině při třineckém náporu.

„Moc vyložených šancí ale neměli, bránili jsme opravdu výborně. I když to někdy vypadalo, že jsme pod velkým tlakem, tak kolem brány to kluci hráli dobře a Třinec se moc do příležitos­tí nedostával,“pokračoval ve chvále Kašík. „Doufám, že tak budeme hrát i v pondělí.“

Přestože výběr zlínských brankářů v letošním play-off připomíná ruletu, naznačil Jurík, že Kašík dostane důvěru i dnes.

„Káša vychytal konec základní části, s Hradcem ale na něho dolehla únava,“vysvětlova­l Jurík, proč talentovan­ého odchovance po čtvrtém čtvrtfinál­ovém utkání posadili s Vlachem na střídačku. „Udělali jsme ale kolečko, teď to vyšlo na něho, a nula mluví za všechno.“

Kašík se přitom do zápasu dostával pomalu. Zlín první třetinu jasně ovládl a na něho mířilo jen pět puků.

„Když sedíte na tribuně, tak pak vždycky trvá pár utkání, než se zase dostanete do tempa. Potřeboval jsem pár zákroků, abych se chytnul,“vyprávěl Kašík, kterého také chvíli limitoval nepříjemný zdravotní problém. „V jeden okamžik jsem dostal křeč do šlachy, což bylo docela nepříjemné. Pak to povolilo a zase jsem se cítil dobře.“

Naštěstí pro Zlín, který se vrátil do série a dnes od 17.10 hodin může stav dorovnat. Petr Fojtík

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia