MF DNES

Každá nevěsta chce být tou nejkrásněj­ší. Ale ne každé byla do vínku dána perfektní postava, bezchybná pleť a bohatá hříva lesklých vlasů. Abyste ve svatební den zazářila, je potřeba o sebe začít včas pečovat.

- Text: kristina komůrková

Naštěstí dnes už máme řadu možností napravit nespravedl­nosti matky přírody. Pokud máte příliš řídké řasy a toužíte se vdávat v hustých vlasech, můžete si je nechat zhustit, jestli máte miniaturní řasy, lze je prodloužit. Pleť vám dá do kupy šikovná kosmetička, včas je potřeba zajít i za kadeřnicí, abyste se domluvily na svatebním účesu.

ROK PŘED SVATBOU

Na ruce vám ještě novotou září zásnubní prstýnek a vy už řešíte, kdy a kde si řeknete ano. Hned další v pořadí důležitost­i bývají svatební šaty, a protože každá žena chce být ta nejkrásněj­ší nevěsta, většina si kvůli nim naordinuje předsvateb­ní dietu. Jestli chcete zhubnout víc kilo, je tohle ideální doba. „Nejčastějš­í chybou je, že nevěsta nezná svůj zdravotní stav, který ji hubnu-

INZERCE ▼

PŮL ROKU PŘED SVATBOU

Objednejte se ke kadeřnici a domluvte se na svém svatebním účesu – třeba bude potřeba, abyste si nechala vlasy o pár centimetrů narůst. Pokud nejsou v kondici, poradí vám nejvhodněj­ší kúry a masky. Jestli máte krátké či jemné vlasy, nemusíte si zoufat. „I taková nevěsta může v den svatby vypadat krásně. U hodně jemných vlasů se dá použít příčesek a krátké stačí vyfoukat a použít krásné doplňky – ozdobné čelenky a sponky,“říká Kateřina Kavanová z Toni& Guy v Dlouhé ulici v Praze.

V tuhle dobu se vyplatí začít chodit na kosmetiku, a to po čtyřech až šesti týdnech. „Na péči o pleť se zaměřte i doma, používejte kvalitní přípravky, čistěte pleť ráno i večer a aplikujte na ni vyživující sérum. Používejte hydratační krém, hodně pijte vás bude celý svatební den štvát, protože máte za to, že k nevěstám patří, je nesmysl. Šikovná kadeřnice vám vymyslí hezký účes i v ležérní variantě.

Pokud máte kratší vlasy a chcete na svatbu dlouhé, můžete si je nechat prodloužit. „Tři týdny před obřadem je optimální doba, aby si nevěsta na nové dlouhé vlasy zvykla a sžila se s nimi,“říká Michal Tvrdý ze Salonu Yes VIP. „Pokud má žena vlasy již dlouhé a jen je chce zahustit, je sžití mnohem jednodušší.“Krátké vlasy by měly být dlouhé alespoň sedm centimetrů, pokud chcete opravdu bohatý účes, který můžete jakkoliv upravovat. „Mnoho nevěst chce na svatbu kreativní účes, kdy není třeba prodlužova­t celé vlasy, ale jen některé partie jako třeba strany či ofinu. Což lzevyřešit­metodoudro­bnýchQuikk­iespásků, které jsou téměř neviditeln­é,“dodává Michal Tvrdý s tím, že prodloužen­í délky pravými

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia