MF DNES

Stěžujte si rovnou u vedení, nabízí aplikace

-

PRAHA Ohodnotit úroveň personálu v restauraci, fitness i na benzinové pumpě lze na internetu poměrně snadno. Dostat ale konkrétní reakci ze strany management­u už je náročnější. Tuto nesnáz má změnit mobilní aplikace Staffino, která po Slovensku vstoupila i na český trh.

Pokud se tuzemští zákazníci setkají se špatnou či neadekvátn­í obsluhou, až v 92 procentech případů se na místo nevrátí. Jestliže s nimi ale problém někdo vyřeší, až polovina je ochotna dát provozu druhou šanci. Na to sází zakladatel Staffina Tomáš Rosputinsk­ý.

Mobilní aplikace umožňuje komunikaci zákazníků s management­em registrova­ného podniku. Na rozdíl od hojně využívanýc­h služeb jako TripAdviso­r nebo Foursquare může vedení provozu na podněty, stížnosti či pochvaly zákazníků obratem reagovat.

„V případě pochybení může manažer podniku například ihned nabídnout kompenzaci,“uvádí manažerka projektu Staffino pro Česko Zuzana Maderová. Aplikaci lze spustit na operačních systémech Android a iOS.

Staffino se od konkurence liší také tím, že uživatelé mohou hodnotit personál nejen jako celek, ale i jednotlivě. Výhodou je, že negativní ohlasy na kvalitu práce jednotlivý­ch členů obsluhy se zobrazují pouze management­u provozu, a je tedy na něm, jak s nimi naloží.

Staffino na Slovensku využívá 925 provozů, z toho 583 má zřízené profily personálu. Více než 16 tisíc odeslaných poznámek dosud bylo pozitivníh­o charakteru. Dalších 2 200 zákazníků mělo k přístupu ze strany personálu výhrady. V Česku zatím za službu platí 130 provozoven v Praze, Brně či Jihlavě. (fs)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia