MF DNES

Plavčík vykázal dítě, jeho rodiče ho zbili

-

KOJETÍN Otřes mozku a další zranění utrpěl v úterý během služby plavčík na koupališti v Kojetíně na Přerovsku. Napadli ho příbuzní chlapce, kterého od vody vykázal. Podle něj opakovaně – i přes zákaz – skákal z boční strany bazénu a nepřestal s tím ani po napomenutí.

„Přijali jsme oznámení o napadení plavčíka třemi lidmi. Policisté okolnosti vyšetřují a čeká se na stanovení doby léčení napadeného,“potvr- dila potyčku přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková. Trojice útočníků ve věku 26 až 29 let je prozatím podezřelá z trestného činu výtržnictv­í a hrozí jí tak až dvouleté vězení.

„Ten chlapec nedbal mého upozornění, že se nachází v místech, kde není povoleno skákat. Když jsem ho z prostor vykázal, začal mi vyhrožovat, že zavolá rodiče. Vzápětí na koupaliště vtrhla asi desetičlen­ná sku- pinka Romů,“popsal 23letý plavčík Ivan Jarmer pro server Deník.cz. Otec hocha mu podle něj nejprve začal vulgárně nadávat a dožadoval se vrácení vstupného.

„Vysvětlení, proč jsem jeho syna vykázal, mu ale nestačilo. První ránu jsem schytal do brady od matky toho hocha. Pak mě položil na zem i jeho otec a začal do mě kopat. Těch kopanců bylo hodně. Když jsem se konečně zvedl, inkasoval jsem další úder od třetí osoby,“dodal mladík, který je nyní v pracovní neschopnos­ti, neboť utrpěl otřes mozku a další zranění.

Dle místostaro­sty Kojetína Miloslava Oulehly už se v minulosti na koupališti odehrála řada konfliktů mezi plavčíky a dětmi především z místní komunity nepřizpůso­bivých, došlo už i na vyhrožován­í. Poprvé však incident skončil fyzickým napadením.

— Stanislav Kamenský

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia