MF DNES

V MSFL jsou už jen dva týmy z kraje – Hlučín a Vítkovice

-

HLUČÍN, OSTRAVA Fotbalisté Hlučína a MFK Vítkovice se v dnešním 2. kole Moravskosl­ezské ligy poprvé představí na domácím hřišti.

Hlučínští hostí Prostějov, Vítkovičtí na Městském stadionu v Ostravě přivítají Uničov. Oba zápasy začnou v 16.30 hodin.

Vítkovičtí si po dvou postupovýc­h sezonách přejí hrát do pátého místa. A hned začali vítězně – v Břeclavi 2:0. „Hodnotit naše šance po prvním zápase je však bláznivost,“řekl vítkovický trenér Tomáš Pohorelli.

Podle něj je předčasné mluvit také o možném vzkříšení vítkovické­ho fotbalu případným postupem do druhé ligy. „To bychom museli mít štěstí jako ty dva roky předtím.“

Leč kádr mají Vítkovice velmi dobrý. Před sezonou získali hned čtyři hráče s prvoligový­mi zkušenostm­i – Václava Cvernu, Vladimíra Mišinského, Zbyňka Musiola a Petra Wojnara.

„Z mého pohledu to v případě některých hráčů ještě není ono, ale oni se do toho určitě dostanou,“věří kouč. „Ale tím, že přišli tak kvalitní fotbalisté, je vidět, že tréninkový proces je úplně jiný. Vše teprve uvidíme, protože někteří z těch kluků přišli do Moravskosl­ezské ligy, ale předtím v té druhé ani nehráli.“

Hlučín vstoupil do sezony prohrou 2:3 v Otrokovicí­ch. „Pevně jsem věřil, že tam získáme body,“přiznal hlučínský trenér Milan Valachovič.

Jeho tým sice vedl 2:0, ale po vyloučení útočníka Dominika Krauta zbytek duelu nezvládl. „Máme těžký rozjezd. Teď nás čeká Prostějov, který tři roky po sobě skončil do třetího místa a tuto sezonu se určitě bude chtít porvat o postup.“

Poté Hlučín jede do Břeclavi. „To utkání bude vyhroceněj­ší mou osobou, protože jsem tam působil,“podotkl Valachovič. „A hned na to ve středu hostíme Uničov, který pasuji mezi top týmy, a jedeme do Kroměříže, která mluví o postupu.“

Valachovič přiznal, že původně v duchu počítal se sedmi body z úvodních tří kol. „V těch Otrokovicí­ch jsme si to pokazili úplně sami,“posteskl si.

Moravskosl­ezský kraj má v této sezoně v MSFL už jen dva zástupce.

Rezerva Slezského FC Opava sestoupila a Slavia Orlová-Lutyně ze soutěže odstoupila z ekonomický­ch důvodů a nyní hraje krajský přebor.

„Rozpočet jsme sestavoval­i z příspěvků města a firem Dakol a OKD, ale dál už to prostě nešlo,“uvedl orlovský předseda Jaroslav Jurček s tím, že hrozilo, že v Orlové fotbal skončí úplně. Navíc společnost Dakol z klubu odešla. (jsl)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia