MF DNES

Indiáni porazili Chomutov. Teď je čeká Znojmo a derby s Vary

-

PLZEŇ Po čtyřech zápasech se ve čtvrtek zase hokejisté Škody Plzeň dočkali v přípravě vítězství v normální hrací době. Na domácím ledě porazili ambiciózní­ho extraligov­ého nováčka Piráty Chomutov 3:1.

„Je to vydřené vítězství,“uvedl na klubovém webu jeden z plzeňských trenérů Ladislav Čihák.

„My jsme sehráli daleko lepší utkání než u nás v Chomutově,“připomněl Jan Šťastný, chomutovsk­ý asistent kouče Vladimíra Růžičky, předchozí vzájemný zápas, který Plzeň vyhrála 3:2 po nájezdech.

Uspěla i tentokrát, přestože hra nebyla bez chyb. „Chtěli jsme začít aktivně, ale bohužel jsme dostali hloupý gól. Hra byla potom celkově taková neurovnaná,“doplnil Čihák a okomentova­l i desetiminu­tové vyloučení Hollwega: „Byl to sice na něj faul, ale měl to ustát. Takhle jsme zbytečně hráli v dvojnásobn­ém oslabení,“říkal Čihák.

„Ve třetí třetině kluci začali hrát a povedlo se jim vstřelit dva góly. Musíme se přesto vyvarovat situací, kdy se dostáváme zbytečně do křeče a pod tlak. Těší nás tři využité přesilovky, snad nám to vydrží do začátku sezony,“přál si kouč.

Mužstvo podržel výbornými zákroky v klíčových chvílích brankář Matěj Machovský. „Zákroků jsem měl opravdu hodně. Přes špatný začátek se nám ale naštěstí povedlo utkání dobojovat do vítězného konce,“těšilo plzeňského gólmana.

„Ony se vždycky dírky najdou a přípravné zápasy jsou od toho, aby se všechno vyladilo,“vysvětlova­la loňská jednička mezi tyčemi.

V příštím týdnu se hokejisté Škody Plzeň zase představí dvakrát na ledě soupeřů. V úterý je prověří Znojmo, účastník mezinárodn­í EBEL ligy, ve čtvrtek pak hrají derby v Karlových Varech. (sou)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia