MF DNES

Jízda skončila. Vaidišová vypadla ve čtvrtfinál­e

-

Jízda Prahou skončila. Nicole Vaidišové při svém prvním startu na české půdě po comebacku na tenisové kurty vypadla ve čtvrtfinál­e turnaje ITF na Štvanici.

PRAHA Bývalá světová sedmička, která se po návratu na kurty poprvé představil­a v České republice, prohrála se sedmou nasazenou Španělkou Marií-Teresou Torróovou 5:7, 1:6. Naopak jiné dvě domácí tenistky uspěly: do semifinále postoupily Denisa Allertová a Petra Cetkovská.

Dva zápasy 260. tenistka světového žebříčku v Praze zvládla, šestadvace­tiletou Vaidišovou zastavila až Torróová, která je v pořadí WTA o 119 míst výše. Vaidišová přitom v prvním setu vedla 4:1, slibný náskok ale neudržela.

Do semifinále na okruhu ITF se Vaidišová po návratu na kurty mohla dostat podruhé. Mezi nejlepší čtveřici turnaje postoupila jen v únoru v Midlandu.

Nejvýše nasazená Allertová porazila Belgičanku Ysaline Bonaventur­eovou po boji 4:6, 6:4 a 6:3. Cetkovská ve čtvrtfinál­e vyhrála nad Španělkou Sarou Sorribesov­ou první set 6:3 a na začátku druhé sady soupeřka vzdala.

Dvě Češky jdou dál

Se zdravotním­i problémy dohrávala i Allertová. Už v prvním setu si nechala obvázat levý stehenní sval. „Je to levá odrazová noha a při podání mě tam píchlo, proto jsem si pro jistotu zavolala fyzioterap­eutku,“řekla Allertová. Po zápase spěchala na vyšetření, které neodhalilo vážnější problém. „Je to spíš namožený,“řekla.

V utkání Allertová bojovala se soupeřkou a také se svým tělem. „Naštěstí jsem to zvládla, přebojoval­a jsem tu bolest a vyhrála silou vůle,“uvedla.

Na vítězné vlně se na turnaji na Štvanici veze Cetkovská. Před cestou do Prahy vyhrála akci ITF v Polsku a nyní přidala další tři výhry, i když dvakrát jí soupeřka vzdala. „To se mi snad v životě nestalo, ale v tomhle velkém horku to určitě pomůže,“řekla Cetkovská.

— iDNES.cz

 ?? Foto: Profimedia.cz ?? Konec Nicole Vaidišová skončila ve čtvrtfinál­e, na štvanické antuce prohrála se sedmou nasazenou Španělkou Torróovou 5:7, 1:6.
Foto: Profimedia.cz Konec Nicole Vaidišová skončila ve čtvrtfinál­e, na štvanické antuce prohrála se sedmou nasazenou Španělkou Torróovou 5:7, 1:6.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia