MF DNES

Od klobouků po sandály. V Brně zjistíte, co se bude nosit příští léto

- Milada Nedopilová editorka MF DNES

Na brněnském výstavišti tento týden vypuknou tradiční přehlídky módy, obuvi a koženého zboží. Mezinárodn­í veletrhy STYL a KABO se letos konají ve dnech 22 . – 24. srpna.

Letošní horké a suché léto se pomalu chýlí ke konci. Profesioná­lové i fanoušci módy už ale vyhlížejí to následujíc­í. Na brněnském výstavišti se už tento týden bude prezentova­t 600 módních značek ze dvou desítek zemí, které vystaví nové kolekce pro jaro a léto 2016. Návštěvník­y jako vždy čekají také atraktivní módní přehlídky a další doprovodný program.

Základem veletrhu módy STYL zůstávají tradiční vystavovat­elé a mezi nimi především tuzemští výrobci, kterých bude v pavilonu P téměř šest desítek. „Opět nebudou chybět firmy jako Anita Moravia, H&D, Christa Probst, Jopess fashion, Libor Koller, Manfred Hegler, Pause Café, Perab, Pleas, PM-styl, Ptak a další. Klobouky a čepice vystavují například firmy ANYTRA, Karpet, CAPU, Pletex nebo RDX. Zcela nové uspořádání dostane v pavilonu P sekce Lingerie, kde se budou prezentova­t firmy jako Calvi, Donet, Lamido, Lisca Moda, Prako Kyjov, Spoltex, V.style CZ a další,“vyjmenoval­a PR manažerka veletrhu Markéta Kamenická.

Návštěvníc­i se mohou těšit také na zhruba čtyři desítky značek, které se v Brně ještě neobjevily. Mezi nimi je třeba Soft Cotton se župany, nočním prádlem a bytovým textilem nebo výrobci oděvů ze Srbska. „Zvláštní pozornost si pak zaslouží nováčci ze vzdálených zemí: s podporou Hanoi's Department of Industry and Trade se brněnského veletrhu zúčastní devět vietnamský­ch firem,“upozornila Kamenická.

Boty a kabelky v efku

Obuv a koženou galanterii obchodníci opět najdou v pavilonu F. „Nové kolekce tradičně přivezou společnost­i a značky jako Ara, Caprice, Gabor, Geneze, Högl, František Hujo, Lanson, JG Shoes, Legero, Protetika, Rieker, Term, V + J obuv, Wendel, Wortmann a další. Velkou expozici má také Klastr výrobců obuvi ze Srbska,“uvedla PR manažerka veletrhu. Dodala, že své nové kabelky přivezou Arteddy, Axel Accessorie­s, DOCA, Ragazza, Sendi Design, Unidax nebo Verde.

Poprvé se na KABO objeví také čes- ký dodavatel obuvnickýc­h a galanterní­ch komponentů a dílců Kairo plus cz, vystavovat­elé obuvi Dalibor Kubík a Topshelf, firma SES s nabídkou tašek a batohů a společnost Shopen Group, která představí německé kufry Titan a Travelite.

Záplava módních přehlídek

Veletrhy módy znamenají pro řadu lidí především módní přehlídky. Modelky a modelové vyrazí na přehlídkov­é molo v pavilonu P vždy čtyřikrát denně. Předvedou kolekce dámské a pánské módy a také spodního a nočního prádla včetně punčochové­ho zboží. Přehlídky se každý den pravidelně střídají, začátky jsou vždy v 10, 11, 13 a 15 hodin a v sobotu a v neděli na ně naváží ještě speciální módní show.

Na veletrhu se už podeváté budou mladým designérům obuvi a kožené galanterie udělovat Ceny Nadace Jana Pivečky. Vybrané výrobky dostanou ocenění „Česká kvalita“a „Žirafa“– zdravotně nezávadná dětská obuv". Nechybí ani seminář se specialist­kou na módní trendy z Holandska Ellen Haeser. V pavilonu P pak mohou lidé zdarma využít servis líčení a manikúry, který je zároveň seznámí s novinkami v dekorativn­í kosmetice a péči o nehty.

 ??  ??
 ??  ?? Letní móda Modelky na brněnském veletrhu předvedou mimo jiné spodní prádlo a plavky pro rok 2016.
Letní móda Modelky na brněnském veletrhu předvedou mimo jiné spodní prádlo a plavky pro rok 2016.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia