MF DNES

Sigma dál čeká na výhru

- Miloslav Jančík redaktor MF DNES

OLOMOUC Bylo to utkání, které pojmenoval­o vstup olomouckýc­h fotbalistů do sezony. Výhra nad Brnem by je poslala do středu tabulky, jenže pouhý bod za remízu 1:1 znamená prodloužen­í čekání na první výhru. Výsledkově Sigmě úvod ligy nevyšel. „Nehráli jsme až tak špatně. Utkání jsme měli zvládnout, ale remizovali jsme, takže jsme ho nezvládli,“přiznal trenér Leoš Kalvoda.

Hanáci opravdu nehráli „tak špatně“. V prvním poločase měli nebezpečně­jší šance, ale Vašíček, Plšek a ani z přímého kopu Halenár nedokázali brankáře Melichárka překonat. „Bylo to vyrovnané utkání. Kdybychom proměnili šance, co jsme měli v první půlce, bylo by utkání úplně jiné,“litoval Kalvoda.

Domácí byli nebezpeční hlavně při brejcích, do přečíslení se snažili dostávat i dlouhými nákopy. Ve středu pole ale nedokázali Zbrojovku zatlačit, tam vládl sedmatřice­tiletý Zavadil. „Napadali jsme už stopery, tím jsme domácím hodně ztížili rozehráván­í. Sigma musela dávat dlouhé balony a to nám vyhovovalo, protože Košťál s Frelihem to uskákali,“pochvalova­l si Zavadil.

„Nemyslím, že jsme hráli hodně nákopů,“oponoval Kalvoda. „Naopak z jednoho jsme dostali gól, když Rajnoch nakopl balon doprostřed­ka, což jsem zakázal, protože jsem věděl, že je Brno nachystané na presink. Mrzí mě, že to udělal nejzkušeně­jší hráč,“podotkl kouč.

Gól Brna přišel v 68. minutě, kdy domácí obrana jen přihlížela akci hostů a nepokrytý Zavadil napálil míč pod břevno. „Byla to pěkná levačka,“smál se záložník, který v Olomouci vyrůstal.

Hanákům pomohl k vyrovnání hostující Škoda, který nesmyslně oplácel strčení Rajnochovi a dostal červenou kartu. Gól vstřelil sedm minut před koncem střídající mladík Tomáš Chorý. „Jsem rád, že jsem dal gól, ale nevyhráli jsme, takže jsem zklamaný,“uvedl pro klubový web.

Sigma tak stále čeká na první výhru, se třemi body je u dna tabulky. „Není to ideální. S Brnem jsme chtěli bodovat naplno, ale bohužel se to nepovedlo. Šance jsme na to měli, já jsem měl dvě nebo tři, ale nedal jsem. Když dáme jeden gól, nemůžeme vyhrát. Asi musíme jít do koncovky důrazněji,“přemítá útočník Václav Vašíček.

V příštím kole navíc pojedou Hanáci do mistrovské Plzně. „Je to problém, výhry vás posouvají dál. My jsme třikrát remizovali a jednou prohráli. Ale kluci jsou odolní, a když se vyvarují chyb... Chyby však dělají hráči, kteří jsou zkušeností, a to mě zaráží,“přiznal Kalvoda. Sáhne ke změnám?

Ani ve čtvrtém utkání po návratu do nejvyšší soutěže nedokázali olomoučtí fotbalisté vyhrát. Doma s Brnem remizovali 1:1.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia