MF DNES

Mozol doufá, že se mezi elitu ještě vrátí

- Třinec v sobotu překvapil výhrou v Opavě 2:1. Jaké to pro vás bylo, když jste z nedalekých Bolatic?

TŘINEC Fotbalový záložník Václav Mozol stále sní o první lize. Tu si někdejší motor Frýdku-Místku zkusil v Teplicích. Jenže i vinou zranění se v tamním kádru neudržel a v podzimní části národní ligy hostuje v Třinci.

„Jasně, že bych chtěl hrát první ligu, ale máme s přítelkyní malého kluka. Přítelkyně navíc bude ještě rok studovat, takže celou sezonu bych rád vydržel doma,“uvedl 24letý Mozol, který je z Bolatic.

O tom, že byste hostoval ve Frýdku-Místku, jste neuvažoval?

Nikdo se mi neozval. S Třincem jsem byl v kontaktu od zimy.

Jak se díváte na své působení v Teplicích?

Nezačalo pro mě šťastně. Ještě za trenéra Ščasného jsem měl zánět achilovky, takže jsem byl čtrnáct dnů mimo. Týden před ligou se v klubu změnil trenér a po druhém kole jsem si natáhl zadní stehenní sval, takže jsem měsíc a půl zase stál. Teď v létě jsme se domluvili s trenérem Vavruškou, že na půl roku půjdu hrát jinam.

Tušíte, zda byste příležitos­t dostal, nebýt zranění?

Nebýt toho a změny trenéra, tak asi ano. S trenérem Ščasným jsem o tom mluvil a říkal, že vypadám dobře, jen musím více makat.

„Když ve druhé lize nebojujete, tak neuspějete.“

Jenže přišlo další zranění, že?

To moje působení v Teplicích hodně ovlivnilo, protože jsem dlouho nehrál. Nakonec jsem dostal šanci v posledním kole minulé sezony s Hradcem Králové.

Takže máte aspoň jeden ligový start.

Ano, ale je škoda, že nebyl vítězný.

Berete nynější půlrok v Třinci jako restart kariéry?

Určitě se do toho chci znovu dostat. Předtím jsem opravdu nebyl v nejlepším stavu. Po zranění jsem na sobě cítil, že jsem na tom fyzicky špatně, takže jsem rád, že mi Třinec dal šanci. Musím ale pořád na sobě pracovat. Ještě to není ono. Z Bolatic to mám do Opavy deset minut. V hledišti bylo hodně kamarádů a samozřejmě rodiče. Chtěl jsem se předvést, takže jsem rád, že jsme vyhráli.

Čím to, že Třinec po čtyřech zápasech bez výhry zabral v Opavě?

Měli jsme sezení. Vyříkali jsme si nějaké věci.

Jaké?

Určitě přístup k tréninkům. Ten předtím nebyl úplně stoprocent­ní. Asi nám stoupl do hlavy první zápas (Třinec porazil Olomouc B 5:1 – pozn. red). Už jsme si zřejmě mysleli, že to půjde samo, ale ve druhé lize, když nebojujete, tak neuspějete, jak jsme se přesvědčil­i. Teď už do fotbalu zase dáváme maximum.

— Jiří Seidl

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia