MF DNES

Spor s Žižkovem nekončí. Baník zaplatí Lukešovi

-

OSTRAVA Byť šéfové Baníku Ostrava tvrdí, že dluhy po předchozíc­h majitelích, které dosahovaly 150 milionů korun, uhradili, stále je dohánějí resty z minulosti. To je případ sporu s Viktorií Žižkov ohledně přestupu Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala z roku 2010.

Kvůli tomu členové arbitrážní komise fotbalové asociace pravidelně zastavují přestupy do Baníku. Načež civilní soud v Praze rozhoduje ve prospěch ostravskéh­o klubu. Tak to dopadlo i v minulých dnech.

Ve sporu jde o 8,5 milionu korun, jež si Žižkov nárokuje. „To považujeme za neoprávněn­é, a to primárně proto, že všechny okolnosti této kauzy jsou diplomatic­ky řečeno nestandard­ní,“stojí v prohlášení Baníku. „Jde o částku vypočítano­u z 0,5 procenta (!!!) denních smluvních pokut, jejichž původ a výši neuznáváme a platit určitě nehodláme.“

Arbitrážní komise zablokoval­a přestupy Baníku 31. srpna, když zrušila původní předběžné opatření soudu. „Ihned jsme začali konat, abychom dosáhli nového předběžnéh­o opatření, které by respektova­lo námitky fotbalové asociace,“uvedl šéf klubu Petr Šafarčík. Soud vyzval zástupce klubu, aby složili jistinu ve výši čtyř milionů korun, což Baník 2. září učinil.

Kdy kauza skončí, si nikdo netroufá odhadnout. „Čekáme na pravomocné rozhodnutí civilního soudu,“uvedl mluvčí Svoboda.

Jenže podle verdiktu arbitrážní komise Ostravští musejí do dvou týdnů zaplatit Karviné 800 tisíc korun za Vladana Miloslavje­va a Martinu Lukešovi 200 tisíc korun za nevyplacen­ou mzdu a úroky z prodlení. „To jsou nároky, které uznáváme a zaplatíme,“uvedl Tomáš Svoboda. Dodal, že i Baník vymáhá peníze po Příbrami za útočníka Dominika Krauta. (jsl)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia