MF DNES

Hokejoví Oceláři zabrali. Výhru jim přála i tenistka Kvitová

- Jiří Seidl redaktor MF DNES

Nejlepší střelec minulé sezony Erik Hrňa ožil, dal svoje první dva góly v tomto ročníku extraligy – a hokejoví Oceláři Třinec vyhráli. Ve včerejší předehrávc­e 11. kola porazili Plzeň 5:1.

TŘINEC Do sestavy Třince se vrátili čtyři z osmi marodů, kteří chyběli minule proti Spartě – obránce Hrabal a útočníci Dravecký, Orsava a Plíhal.

A k tomu nastoupili i čtyři útočníci z farmy v druholigov­ém Frýdku-Místku – ve třetí řadě Radek Meidl a ve čtvrtém útoku Vladimír Luka, Marek Růžička a Tomáš Káňa.

„Ti kluci byli vidět, a o to nám šlo, abychom tým trochu oživili,“řekl třinecký asistent trenéra Václav Varaďa. „Přinesli nový vítr, byli i u některých gólů. Jsme spokojeni.“

Debutant Meidl si připsal asistenci u druhé branky a zkušený Káňa parádní křižnou střelou vstřelil pátý gól.

Pro Radka Meidla to byla velká premiéra, poprvé okusil extraligu. A v hledišti byla i jeho přítelkyně, tenistka Petra Kvitová.

„Popřála mi štěstí a ať vyhrajeme,“usmál se Meidl. A slíbila mu odměnu za případný gól? „Možná pusu.“

Meidl nastoupil ve třetím útoku s Danielem Rákosem a Erikem Hrňou, který si pochvalova­l, že ho gólové nahrávky obou spoluhráčů probraly.

Takže Meidl je takový Hrňův budič? „To určitě ne,“řekl skromně Radek Meidl. „Erik je kvalitní hráč a góly umí dávat. Ale jsem rád, že jsem mu nahrál a pomohl mu.“

Hrňa si spolupráci pochvalova­l. „Na to, že jsme spolu nikdy nehráli, tak to naší lajně šlo,“uvedl Erik Hrňa. „Před zápasem jsme si řekli, kde by se kdo měl pohybovat. Ale všichni kluci, kteří přišli z Frýdku-Místku, odehráli super zápas. Radek je hlavně vynikající bruslař, je vysoký, umí zahrát do těla.“

Meidl potvrdil, že si s novými spoluhráči sedl. „Ale uvidíme, jak to bude dál.“

Bude v mužstvu i při nedělním domácím duelu s Mladou Boleslaví od 15.00?

„Ještě nevím, o tom jsme se zatím nebavili, ale budu rád za každou šanci. Budu makat,“slíbil.

Václav Varaďa podotkl, že všichni čtyři hráči z Frýdku-Místku s týmem nadále zůstávají.

 ?? Foto: Alexandr Satinský, MAFRA ?? Střelec ožil Útočník hokejových Ocelářů Třinec Erik Hrňa dal včera první dva góly utkání. A byly to jeho první trefy v tomto ročníku extraligy. Výrazně tak přispěl ke včerejší výhře svého mužstva nad dosud vedoucí Škodou Plzeň.
Foto: Alexandr Satinský, MAFRA Střelec ožil Útočník hokejových Ocelářů Třinec Erik Hrňa dal včera první dva góly utkání. A byly to jeho první trefy v tomto ročníku extraligy. Výrazně tak přispěl ke včerejší výhře svého mužstva nad dosud vedoucí Škodou Plzeň.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia