MF DNES

Frýdek-Místek oslabil, Ostravanky se dívají nahoru

- Jiří Seidl redaktor MF DNES

FRÝDEK-MÍSTEK, OSTRAVA Ostravanky proti nejsilnějš­ímu družstvu soutěže a Sokol Frýdek-Místek proti nejslabším­u. Takový start extraligy čeká na volejbalis­tky z kraje.

Ostrava hostí dnes od 18.00 sedminásob­né mistryně republiky z Prostějova, Frýdek-Místek hraje na hřišti SG Brno.

„Nějak jsme družstvo poskládali,“řekl Jiří Zaoral, předseda frýdecko-místeckého Sokola.

Po třetím místě v minulé sezoně se tým Frýdku-Místku úplně rozpadl. Pryč je celá základní sestava. Odešly všechny cizinky a většina volejbalis­tek posílila Olomouc.

Zaorala těší, že se šéfům klubu podařilo získat zkušenou polskou univerzálk­u Agnieszku Mitręgovou. „To je pro náš tým takové oživení.“

Největší problémy dělá trenérovi Leopoldu Tůmovi nedostatek blo- kařek, má jen Kateřinu Vašínovou a na hostování z Ostravy Terezu Bulinovou.

„Počítali jsme, že se na blok vrátí i Martina Mukařovská (za svobodna Mazurová – pozn. red.), ale bohužel z rodinných důvodů nemůže,“podotkl Zaoral. „Na bloku budeme mít potíže. Jinak si myslím, že jsme schopni hrát v polovině soutěže.“

A jaké jsou šance Sokola dostat se do nejlepší čtyřky? „Tentokrát to nevidím, přejeme si být nejhůře třetí od konce,“uvedl Jiří Zaoral.

Ostravanky jsou odhodlané porvat se o nejlepší čtyřku, byť tento- krát se v nadstavbov­é části extraligy utkají ve skupině A týmy na 1. až 4. místě a ve skupině B týmy na 5. až 9. místě. „V minulé sezoně nástavbu v lepší skupině hrálo pět nejlepších celků, takže dostat se teď nahoru bude složitější,“upozornil ostravský trenér Zdeněk Pommer.

Jak těžké to bude? „Nesmíme podcenit žádného soupeře, hlavně musíme být pořád v plné koncentrac­i,“upozornil Pommer. „O tu čtyřku ale musíme bojovat, kádr na to máme.“

Ostravanky sice před sezonou přišly o nejúderněj­ší smečařku Hele- nu Kojdovou, ale z Olomouce získaly její mladší sestru Petru. A jejich útok posílila reprezenta­ntka Marie Toufarová z Brna.

Ta po mistrovstv­í Evropy stihla s družstvem tři zápasy. „Uvidíme, zda to bude stačit, ale důležité je, že má evropský šampionát za sebou a je v pohodě,“řekl Pommer.

Ostrava má vyrovnané nahrávačky Kamilu Součkovou a Kateřinu Valkovou. Kouč neprozradi­l, která bude jedničkou. „Teď proti Prostějovu budu chtít, aby se obehrály všechny hráčky a byly připravené na sobotu ve Frýdku-Místku,“podotkl kouč.

 ?? Foto: Jiří Seidl, MAFRA ?? Posila Ostravy Smečařka Petra Kojdová začínala v Sokole Frýdek-Místek, ale přes Olomouc před touto sezonou přišla do Ostravy. V přípravném utkání s Prostějove­m ji sleduje Magdalena Zedníková.
Foto: Jiří Seidl, MAFRA Posila Ostravy Smečařka Petra Kojdová začínala v Sokole Frýdek-Místek, ale přes Olomouc před touto sezonou přišla do Ostravy. V přípravném utkání s Prostějove­m ji sleduje Magdalena Zedníková.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia