MF DNES

Baník se proti Plzni nechce zakopávat

-

OSTRAVA Jak porazit fotbalisty Plzně? Úpornou obranou? Odkopávání­m balonu?

Kdepak. Něco takového trenér ostravskéh­o Baníku Radomír Korytář odmítá, byť mužstvo potřebuje každý bod jako kapku živé vody.

„Nechceme se zakopat na naší šestnáctce a čekat, jestli přijde rána z milosti,“prohlásil Korytář. „Hrát pasivně, to není můj styl, a ani hráčů.“

Takže s čím fotbalisté Baníku Ostrava půjdou do zítřejšího duelu s Plzní? „Budeme hrát aktivně, chodit do presinku. Každý bodový zisk bude pro nás úspěchem.“

Kouč zvažuje, zda zítra postaví hráče, kterým hrozí čtvrtá žlutá karta, takže by příště proti Bohemians 1905 nemohli nastoupit. To se týká stopera Jaroslava Machovce a záložníka Davora Kukece.

„Ano, může to mít vliv na naši sestavu,“připustil Korytář. „Klíčové zápasy nás teprve čekají a my v nich potřebujem­e být v plné síle, protože to budou duely, v nichž budeme muset i tvořit. Proti Plzni nemáme co ztratit, to můžeme jen získat.“

Za klíčové duely Korytář označuje další dva, 21. listopadu v Praze proti Bohemians 1905 a 28. listopadu doma s Jihlavou. „Ano, to už půjdeme do války, a tu musíme vyhrát,“prohlásil Radomír Korytář.

Těší ho, že se vyprazdňuj­e marodka mužstva. Na ní zůstává Ondřej Sukup. Martin Kouřil a Derrick Mensah už ale znovu trénují s mužstvem. „Zatím však nedokážu říct, zda budou schopni nastoupit,“uvedl kouč.

Kouřil měl naštípnutý prst na noze a Mensaha trápí koleno.

Také zítra by se na levý kraj obrany mohl postavit Luka Lučič. Toho přitom trenér Korytář po letní pří- pravě poslal do juniorky. Šanci mu dal znovu v přípravě s reprezenta­cí do 20 let, ale ani tehdy ho chorvatský bek nepřesvědč­il. Zpět do prvoligové­ho kádru ho vytáhl před minulým utkáním v Liberci.

„Nemáme levého obránce,“vy- světlil Korytář časté Lučičovy přesuny. „Zaskakoval tam Dan Holzer, ale jeho pozice to není, mnoho gólů šlo přes jeho stranu. Musíme si tak pomoci z vlastních zdrojů. Lučič proti Liberci nezklamal, takže v týmu zůstává.“(jsl)

 ?? Foto: Jiří Seidl, MAFRA ?? Tam a zase zpátky Chorvatský obránce Luka Lučič (vpravo) přišel do Baníku coby velký příslib loni v zimě z Hajduku Split. Zatím se však neprosadil a pendluje mezi prvoligový­m týmem a juniorkou.
Foto: Jiří Seidl, MAFRA Tam a zase zpátky Chorvatský obránce Luka Lučič (vpravo) přišel do Baníku coby velký příslib loni v zimě z Hajduku Split. Zatím se však neprosadil a pendluje mezi prvoligový­m týmem a juniorkou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia