MF DNES

Rybář: Tým je zpět ve starých kolejích

-

RUHPOLDING Celý první trimestr čekali čeští biatlonist­é na dobrý výsledek. Ani jednou se nedostali do elitní desítky. Až včera v Ruhpolding­u – Michal Šlesingr skončil osmý, mezi nejlepší patnáctkou ho doplnil ještě 12. Michal Krčmář a 13. Ondřej Moravec.

„To je až nad moje očekávání,“přiznal šéftrenér Ondřej Rybář.

Čemu přičítáte povstání mužů?

Byl bych nohama na zemi. Kluci mají natrénován­o z léta, je otázka, co pak udělá hlava a okolnosti okolo. Během Vánoc se samozřejmě neflákali. Trochu jsme začali zase řešit věci zpátky, které je třeba mít pod kontrolou. To, co nám fungovalo.

Co vás tedy nejvíc potěšilo?

Cítím, že tým je zase trochu ve starých kolejích. Funguje. Je v něm to, co by tam mělo být. Jsme tu v šesti lidech, ale není tu nikdo, kdo by se cítil, že je tady do počtu nebo že by si to měl užívat. Kluci si opravdu váží toho, že tu mohou být. Snaží se dokázat, že jsou tu oprávněně. To je pro mě dobře, dělají to, co mají. Cítím, že tu je ctižádost a vůle za tím jít, zase ji tu nacházím a jsem za to rád.

Řešili jste ve vánoční pauze právě i tento problém?

Jenom trénovat se nedá. Určité věci jsme si vysvětlili. Jsem rád, že se to klukům povedlo. Potřeboval­i takový závod. I realizační tým. Někdy hledáte chyby a je to strašně těžké, bývá to malá věc, která však znamená hrozně moc. V prvním trimestru se toho sešlo spousta, počasí, nasazení do skupin, trochu jsme se prali s materiálov­ými věcmi. Ale i teď to mohlo být jinak – tři kluci jsou do patnácti, ale stačilo by menší zaváhání a taky mohou být třicátí.

Připravil jste větší dril než jindy?

Bylo to dost těžké. Ale bylo to spíš tím, že svěťák se koná o malinko později. Do 6. ledna jsme byli na Pokljuce, jindy už se 2., 3. ledna odjíždělo do Oberhofu. To nám dalo víc možností a myslím si, že to bylo o něco těžší než roky předtím.

A výsledek se dostavil...

Jsem rád, že to takhle dopadlo. Neřekl bych, že to třeba bude pokračovat pořád. Ale určitě je to něco, co bychom od chlapského týmu čekali, že se budou pohybovat vepředu. A budeme čekat na pódium, které věřím, že taky dopadne.

— Ondřej Novotný

 ?? Gabriela Soukalová dojela včera ve sprintu druhá, o zlato ji připravila zapomenutá hůlka na střelnici.
Foto: Petr Slavík, Český biatlon ??
Gabriela Soukalová dojela včera ve sprintu druhá, o zlato ji připravila zapomenutá hůlka na střelnici. Foto: Petr Slavík, Český biatlon

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia