MF DNES

Pětice, z níž vzejde nový ředitel Českého rozhlasu

-

Jakub Končelík (40 let)

Je mediálním historikem. V únoru 2010 se stal děkanem Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Čtrnáct let působí také jako vědecký pracovník Centra pro mediální studia UK FSV a je odborným asistentem na katedře mediálních studií UK FSV. Loni se ucházel o místo v Radě České televize, avšak neuspěl.

Michael Kralert (46)

Ředitel portfolia strategick­ých projektů a finančního řízení IT v České spořitelně. Dříve působil také v auditorské společnost­i Deloitte. Koncem devadesátý­ch let byl finančním ředitelem České televize. Po televizní krizi se v roce 2001 ucházel o post prozatímní­ho ředitele ČT, kam jej navrhovala ČSSD.

Tomáš Němeček (42)

Od roku 2013 působí jako vedoucí právník psychiatri­cké nemocnice v Bohnicích. V minulosti pracoval jako novinář, od roku 1995 v týdeníku Respekt, kde byl v letech 2003 až 2005 šéfredakto­rem. Posléze působil také v Hospodářsk­ých a Lidových novinách. Je zastupitel­em v Praze 8 za hnutí Osmička sobě.

Tomáš Skřivánek (41)

Byl ředitelem divize Euro E15 ve vydavatels­tví Mladá fronta, které patří podnikatel­i Františku Savovovi stíhaném kvůli krácení daní. Podle serveru Mediahub Skřivánek tuto pozici definitivn­ě opustil včera. Od devadesátý­ch let se věnuje ekonomické žurnalisti­ce. Působil v řadě médií.

René Zavoral (39)

Od roku 2013 náměstkem ředitele Českého rozhlasu pro program a vysílání a ze zbylých kandidátů je jediným z řad rozhlasu. Předtím řídil strategick­ý rozvoj rozhlasu, odbor komunikace, marketingu a PR. V rozhlase působí od roku 2001, s přestávkou v letech 2005 a 2006, kdy pracoval pro Komerční banku.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia