MF DNES

Seriál Girls končí, HBO chystá jeho obdobu

- Monika Zavřelová redaktorka MF DNES

LOS ANGELES Producenti provokativ­ního seriálu Girls z dílny herečky a scenáristk­y Leny Dunhamové minulý týden oznámili, že šestá sezona, jejíž natáčení ještě ani nezačalo, bude poslední. V internetov­ých diskusích se poté okamžitě rozvířily spekulace o budoucím působení hlavního mozku i tváře seriálu Dunhamové. Prozatím to vypadá, že herecké dráhy se na moment vzdá.

Stejný seriál, jiná doba

Podle internetov­é filmové databáze se totiž Dunhamová rozhodla v tomto roce soustředit spíše na režisérsko­u kariéru. Zůstane však u televizníh­o formátu a znovu bude natáčet pro HBO. Ani příběh filmu, na jehož základě v případě diváckého zájmu vznikne seriál, nepřekvapí. Znovu se bude točit kolem osudu mladé ambiciózní spisovatel­ky, která se při každé možné příležitos­ti pyšní svými hluboko zakořeněný­mi feministic­kými zásadami. S tím rozdílem, že se příběh neodehrává ve 21. století, ale na začátku uvolněných šedesátých let ve Spojených státech. Za představit­elku hlavní hrdinky si Dunhamová vybrala herečku Lisu Joyceovou, která se letos objevila ve filmu Nikdy není pozdě s Meryl Streepovou.

Dva glóby za jeden rok

Kromě toho je také v poslední fázi příprava dokumentár­ního snímku Suited, který sleduje výrobu značkových obleků v malé brooklynsk­é firmě a Dunhamová jej produkuje. Seriál Girls vysílá HBO od roku 2012. O rok později obdržel hned dva Zlaté glóby za nejlepší seriál v kategorii muzikál nebo komedie a nejlepší herecký výkon v hlavní roli. Girls se na televizní obrazovky vrátí s pátou řadou letos v únoru. Rok 2017 pak pro něj bude finální. V Česku Girls vysílá HBO Comedy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia