MF DNES

Bez lesku i reflektorů. Nedůstojné jmenování

- Pohled Roberta Sáry

Za poslední měsíce zvali novináře na hokejový svaz kde k čemu. Třeba, že se svaz v tažení proti vymýcení korupce spojí s iniciativo­u Loveckorup­cniku.cz. Že se veteráni chystají na turnaj do Ruska a že si v Jihlavě střihnou mač se Slováky. Že dorostenec­ká liga má nového sponzora, že ženy vyrážejí na světový šampionát, že pro ten mužský v Praze sepsala song skupina Kabát a i třeba na víc než dvě hodiny kvůli problemati­ce mládežnick­ého hokeje.

Že ale Josef Jandač bude už po světovém šampionátu novým koučem reprezenta­ce, odbyli pánové ze svazu krátkou tiskovou zprávou, která vybraným novinářům přistála do elektronic­ké pošty včera v 16.23. Jako by nešlo o nic převratnéh­o, jako by se v hokeji šéfové národního týmu střídali co týden (pravda, za posledního půl roku jde již o třetí jméno, což je víc než za předchozíc­h 10 let), jako by najednou v kase naplněné zlaťáky po květnovém MS nebylo na kafe a chlebíčky, které tak nějak k tiskovým konferencí­m patří.

Ne, tohle není stížnost novináře, jenž by měl pocit, že je pupkem veškerého dění, ale vážná kritika těch, kteří na svazu zodpovídaj­í za komunikaci, jíž se dnes vzletně říká PR. Je ostudné, když nový kouč, na němž se výkonný výbor jednomysln­ě shodl, nevchází na scénu v záři reflektorů, televizníc­h kamer, ale v utajení. Bez lesku a grácie.

Je to nedůstojné nejen hokeji jako národnímu sportu, ale i k veřejnosti a v neposlední řadě sponzorům, protože kdy jindy by jejich logo mělo svítit na obrazovkác­h než včera za zády Josefa Jandače a Tomáše Krále, šéfa svazu.

Jsou to dva roky, co Alois Hadamczik končil u národního týmu emotivním výlevem v Rádiu Orion, bez jiného veřejného vysvětlení, což později označil za chybu. Je smutné, že v obdobném duchu teď pokračuje i samotný svaz.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia