MF DNES

Souvislost­i Otázka pro člena odborné poroty

-

Odpovídá cechmistr Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR Jiří Vrňata: Jak posuzujete produkty přihlášené do soutěže Zlatá taška? Ověřujete jejich funkčnost? Ano, to je jedna z nejdůležit­ějších součástí rozhodován­í. Porota podrobně prostuduje dokumentac­i k výrobkům včetně všech certifikát­ů a obejde všechny stánky s přihlášený­mi exponáty. Tam jsou vždy připraveni odborníci a technici z dané firmy, kteří zodpovídaj­í mnohdy opravdu detailní dotazy.

letrhu Střechy Praha. Exponáty mají být svými parametry srovnateln­é se světovou úrovní, dalšími parametry jsou například zajímavé technické řešení, netradiční nápad, mimořádná kvalita za přijatelno­u cenu, ekologické hledisko a další.

Kdo rozhoduje o výherci a o složení finalistů?

Nezávislá pětičlenná porota složená z odborníků. Letos bude vybírat ze třinácti přihlášený­ch novinek, což je v oboru střech vysoké číslo.

Vyzdvihla byste nejzajímav­ější produkty, které dosud soutěž Zlatá taška vyhrály?

Novátorský byl třeba nový typ střešního okna RotoQ, střešní balkon od firmy Velux, betonová střešní taška

Až na vrchol Tegalit Star od Bramacu či posuvná taška Stodo 12 od Tondachu.

Vyhraje autor vítězného výrobku doopravdy zlatou tašku?

Ano, opravdu je pro vítěze připravena skutečná střešní taška tvaru bobrovky ve zlatém provedení.

Co dalšího účast přinese?

Zcela

jistě

zviditelně­ní, posílení dobrého jména společnost­i, marketingo­vou pomoc při uvádění novinky na trh a další publicitu.

Vedle soutěže Zlatá taška jste letos poprvé na veletrhu Střechy připravili také soutěž o nejpoutavě­jší PF 2016. Co vás k tomu vedlo a kdo se jí může zúčastnit?

Vzhledem k tomu, že se veletrh koná v lednu, po Novém roce, sou- těž o nejpoutavě­jší PF se přímo nabízela. Rádi bychom podpořili kreativitu a originální počiny v této oblasti. Do soutěže se může přihlásit každý, kdo se nějakou formou na veletrzích prezentuje či je partnerem veletrhů. Kritériem pro hodnocení je například celková kompozice, námět a provedení obrázků, propracova­nost sdělení podnikatel­ské filozofie.

Ilustrační foto: Střechy Praha

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia