MF DNES

Pohled MF DNES Přehmaty v Olomouci

-

„Peníze! Peníze!“skandovali olomoučtí fanoušci vztekle. Nemohli se zbavit dojmu, že mistrovská Plzeň dostává od rozhodčích procenta navrch. Co by asi znělo, kdyby byl ještě vyloučený Hála?

Ondřej Lerch, o kterém se traduje, že patří mezi oblíbené sudí kontroverz­ního místopředs­edy Romana Berbra, udělal stejný kiks jako kdysi Angličan Poll. Jenže k chybě přidal ještě nebezpečně­jší podtext.

Možná si uvědomil, že vyloučit dva olomoucké hráče najednou by bylo příliš přísné, ale v kontextu to vyznívá jako chabé alibi.

Otázka je, jak Lerchovi do průšvi-

FK Jablonec Zbrojovka Brno

hu pomohli kolegové, kteří mu ve vzrušené chvíli měli pomoci. Do nepsaného desatera rozhodčích patří: Pokud se na hřišti něco semele, musí asistenti i čtvrtý rozhodčí fungovat jako kontroloři – a než se znovu zahájí hra, musí dát hlavnímu najevo, že všechny kroky udělal správně.

V sobotu neplatilo nic z toho, jen čtvrtý rozhodčí neprodleně (proč vlastně?) informoval Českou televizi, že žlutou kartu vyfasoval nevinný.

Že by taky dočasný výpadek vědomí? Za takový lapsus by rozhodčí v „normální společnost­i“dopískal přinejmenš­ím do konce sezony.

Jak bude pykat Berbrův muž?

Fastav Zlín FK Mladá Boleslav

Plzeňský neuznaný gól? Sporné rozhodnutí asistenta Fišera, který v 10. minutě viděl míč za lajnou. Penalta pro Plzeň? Ano, byla, Hála fauloval, sám to přiznal. Vyloučení Radakoviče? Pro domácí přísné, leč podle pravidel. Nevyloučen­í Hály? Skandál! Pomoc Plzni? Ano, drobná byla. Petržela minimálně dvakrát beztrestně fauloval, asistent Fišer si v závěru vymyslel neexistují­cí ofsajd a hlavní sudí Lerch neexistují­cí faul.

1. FK Příbram Bohemians 1905

 ?? Sudí Lerch nezvládl utkání v Olomouci, obránci Hálovi dal dvě žluté, ale nevyloučil ho.
Foto: ČTK ??
Sudí Lerch nezvládl utkání v Olomouci, obránci Hálovi dal dvě žluté, ale nevyloučil ho. Foto: ČTK

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia