MF DNES

Ronaldo hudroval a hned to schytal: Na co si hraješ?

- Jan Palička s přispěním Jaroslava Beránka

MADRID Tohle Cristiano Ronaldo přepískl. Nejen že nedokázal zabránit porážce s městským rivalem, ale v návalu frustrace se ještě pustil do spoluhráčů: „Kdyby byli všichni na mojí úrovni, tak jsme na prvním místě.“To se nedělá! I když je Ronaldo fenomenáln­í fotbalista a může mu konkurovat leda Lionel Messi, nadělal si sobotním na- štvaným prohlášení­m dost kritiků. Real Madrid prohrál doma derby s Atlétikem 0:1 a po gólu Francouze Griezmanna se propadl na třetí místo. Na vedoucí Barcelonu, která včera porazila FC Sevillu 2:1, ztrácí už dvanáct bodů.

Fanoušci by snad byli ochotni odpustit výsledkové selhání, ne však Ronaldovo rýpání. Na sociálních sítích si můžete pročíst reakce.

„Vyhráváme jako tým a prohráváme jako tým. Jsme jeden kolektiv, a pokud to nechápeš, běž si dělat jiný sport.“

To se nedělá!

„Primadony v mužstvu nechceme.“„Cristiano, omluv se!“Nemusíte být expert na zákulisí Realu, abyste poznali, že Ronaldo není v pohodě. Před týdnem pokazil penaltu proti Málaze, což předznamen­alo remízu 1:1. Při zápase několikrát zpucoval spoluhráče. Taky naštvaně opustil tiskovou konferenci před zápasem Ligy mistrů, protože si myslel, že otázky novinářů jsou nezdvořilé. A teď přišel další problém.

Reportáže z Madridu navíc zmiňují i rozmíšku mezi portugalsk­ým střelcem a reportéry. Cestou z hřiště se Ronaldo ohradil proti častým kritikám svých výkonů. „Vám tady se zdá, že jsem hov.., jenže já neposlouch­ám, co říkají novináři. Statistiky a čísla nelžou,“připomněl svoji rekordní bilanci.

Nový trenér Zinedine Zidane poprvé prohrál, následně prohlásil, že španělský titul je v trapu, a ještě musí řešit Ronaldovu přednášku o fotbalovém umění. „Nechci k nim být neuctivý, ale když nejsou k dispozici ti nejlepší hráči, tak se těžko vyhrává,“prohlásil Ronaldo.

Kvůli zranění nemohli v sobotu nastoupit Bale, Marcelo a Pepe, útočník Benzema střídal o poločase, takže Real skutečně nehrál v elitní sestavě. Ovšem zasloužil si nejslavněj­ší klub takovou jedovatou sprchu od svého nejslavněj­šího hráče?

Real kvůli administra­tivnímu kiksu vypadl ze Španělskéh­o poháru, liga mu nevychází, takže poslední možností, jak získat velkou trofej, je Liga mistrů. A v té je Ronaldo historicky nejlepším střelcem.

Napraví si renomé? „Pořád ještě můžeme být šampioni,“říká.

 ?? Ronaldo po porážce kritizoval spoluhráče. ??
Ronaldo po porážce kritizoval spoluhráče.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia