MF DNES

MS v Oslu Jak si vedli na šampionátu

-

Gabriela Soukalová (26 let) Stále žena s mimořádně konstantní formou. Dvakrát čtvrtá, pátá, skvělá ve štafetách. Jen ta medaile chybí. Střelba na MS: 90 %.

Veronika Vítková (27) Ve smíšené štafetě si opět jednou nepotykala s ležkou. Pak už střílela výborně, běhala stále rychleji a pokaždé byla v Top 10: sedmá, osmá, čtvrtá (jen 9 vteřin od medaile) a šestá. Střelba na MS: 88 %.

Lucie Charvátová (23) Osmnácté místo ve stíhačce je na ni dobrý výsledek. Bohužel, ve štafetě se psychický blok ze stojky prohlubuje. Tři trestná kola, to bylo horší než v nejhorších představác­h. Střelba na MS: 74 %.

Jessica Jislová (21) Měla se coby náhradnice jen dívat, ale odjela místo nemocné Puskarčíko­vé tři závody. Zkušenost z prvního úseku štafety je pro ni k nezaplacen­í. Jinak? 41. ve sprintu. Střelba na MS: 79 %.

Michal Krčmář (25) Příslib. Životní jízda ve vytrvalost­ním závodě = 5. místo. Ve štafetě si „pochutnal“i na Björndalen­ovi. Zastřílet umí, teď ještě zapracovat na běhu. To je pro mě výzva, sám říká. Střelba na MS: 93 %.

Michal Šlesingr (33) Pokaždé mu cosi k první desítce chybělo. Jel o 5. místo ve stíhačce a upadl. Předvedl třetí nejrychlej­ší běh ve vytrvalost­ním závodě, ale třikrát se netrefil a skončil dvacátý. Střelba na MS: 89 %.

Jaroslav Soukup (33) V lednu byl po 90. místech v depresi a vypadal na muže na odpis. Vzchopil se v B týmu, dojel 25. ve vytrvalost­ním klání a obstál ve štafetě. Střelba na MS: 86 %.

Ondřej Moravec (31) Na ZOH 2014 a MS 2015 pokaždé tři medaile, nyní jen 35. místo. Měl slabší start do zimy, a když se v lednu chytal, dvakrát onemocněl. Ve štafetě příliš dlouho dobíjel. Střelba na MS: 79 %. (tm)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia