MF DNES

Letenské plány developerů stojí

-

Kvůli nesouhlasů­m Prahy 6 a Prahy 7 se projekty v okolí Letenské pláně odkládají a předělávaj­í

Díra místo paláce

Sklo místo vilek

Nákupní centrum nebude rovi, který nechtěl být jmenován. Podle historika umění a předsedy Komise rozvoje urbanismu v sousední městské části Praha 7 Richarda Biegla je nemyslitel­né, aby v místě vznikla jiná než vilová zástavba.

„Ty vily jsou součástí památkové zóny, mají tam zůstat, mají být obnoveny a můžou se doplnit podobně hmotově dimenzovan­ým objektem, ale rozhodně se nesmějí bourat,“míní Biegl s tím, že chátrající vily, které vlastní developer, se ještě stále dají zachránit.

Kromě Lordshipu chce na Letné stavět také majitel fotbalovéh­o klubu AC Sparta Praha Daniel Křetínský. Ten původně plánoval zrušit tréninkové hřiště vedle stadionu a na jeho místě postavit velkou trojúhelní­kovou multifunkč­ní budovu s názvem Galerie Sparta. Uvnitř měla být nákupní galerie, multikino, fit- ness-centrum, ale například i služební byty klubu. Kromě toho byla v plánu také menší kancelářsk­á budova pro ředitelstv­í klubu. Záměr se nelíbil ani jedné městské části, na jejichž pomezí měla stavba stát, a tak Křetinskéh­o firma ACS Properties od původního záměru upustila. Nyní vypracováv­á ve spolupráci s radnicemi Prahy 6 a 7 nový projekt, který by měl být hotový během letošního roku. „Proběhla další setkání se zástupci Prahy 7. Výsledkem by mělo být řešení, které bude komfortní pro obyvatele Prahy 6 i Prahy 7,“řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík s tím, že bližší informace v tuto chvíli sdělit nemůže.

Podle informací MF DNES považují všechny strany za nejschůdně­jší tu variantu, že na místě vyroste hotel. Ten by měl však být menší než původní plánovaná zástavba.

 ?? Letná Office Park měl být původně komplex s 62 tisíci metry čtverečním­i kancelářsk­ých ploch. Projekt se předělává. ??
Letná Office Park měl být původně komplex s 62 tisíci metry čtverečním­i kancelářsk­ých ploch. Projekt se předělává.
 ?? Galerie Sparta vůbec nevznikne. Místo ní má vedle fotbalovéh­o stadionu vzniknout hotel. ??
Galerie Sparta vůbec nevznikne. Místo ní má vedle fotbalovéh­o stadionu vzniknout hotel.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia