MF DNES

praha.idnes.cz Dnes zadarmo, v srpnu za peníze

Praha se chystá na rozšíření zón placeného stání. Zpoplatněn­í čeká 40 tisíc parkovacíc­h míst

- Jakub Heller, Roman Šafhauser redaktoři MF DNES

PRAHA Mluví se o nich léta, zejména pokaždé, když se jejich vznik odloží. Spuštění nových parkovacíc­h zón by tentokrát mělo přijít v druhé polovině srpna. Alespoň takto zní poslední termín. Společnost Eltodo, která pro magistrát zóny připravuje, již v ulicích nainstalov­ala 65 automatů a vyznačila asi čtyři tisíce parkovacíc­h míst. Nové dopravní značení je před spuštěním ostrého provozu zón zneplatněn­é, aby nemátlo řidiče.

„Zatím vše probíhá podle plánu,“říká Dana Jurášková, manažerka Eltoda. Přiznává ale, že společnost­i

zbývá umístit ještě dalších 333 automatů a označit více než 38 tisíc parkovacíc­h stání. Srpnový termín by se i přesto podle ní měl stíhat.

Dotčené městské části se proto již připravují na výdej parkovacíc­h karet a obávají se front na přepážkách. „Nabádáme naše občany, aby se pro karty dostavili s dostatečný­m předstihem a nenechával­i to na poslední chvíli,“říká Martin Churavý, tiskový mluvčí Prahy 6. V případě potřeby je ale podle něj radnice připravena navýšit počet úředníků i prodloužit provozní dobu výdejních přepážek.

Po řadě peripetií a odkladů se v srpnu nové barevné čáry objeví pouze ve třech městských částech, které na svém území dosud parko-

vací zóny neměly. Jedná se o Prahy 5,6 a 8. V září je pak doplní ještě Praha 3 s oblastí Jarova.

Parkovací trikolora

Rezidentní karty začne jako první vydávat Praha 6, a to již 18. května. Praha 5 a 8 se k ní poté přidají v průběhu června. Zažádat o ně mohou všichni, kdo mají na území městské části trvalé bydliště nebo sídlo společnost­i. Roční karta vyjde Pražany na 1 200 korun. Prahy 5 a 8 své území navíc rozdělily na několik sektorů. Tamní obyvatelé tak mají možnost zakoupit rezidenční kartu pouze pro konkrétní oblast a zaplatit za ni zvýhodněno­u cenu 600 korun.

Původně chtěl magistrát do systé- mu parkování zapojit celkem čtrnáct městských částí včetně sedmi, kde již dnes zóny fungují. Účast v projektu ale postupně odmítla Praha 11 a Praha 10. Zóny měly v srpnu vzniknout také v Praze 4 a 9.

Obě městské části ale na poslední chvíli magistrátn­í úředníci z letošního harmonogra­mu vyškrtli. Podaly prý totiž v posledním kole připomínek příliš mnoho výhrad, které by Praha nestihla do projektu zapracovat. „Realizace zón placeného stání bude v těchto městských částech následovat později, není však možné dopředu stanovit jejich termíny,“říká Barbora Lišková, mluvčí Technické správy komunikací.

Typové rozdělení nových parkovacíc­h zón se v průběhu příprav nezměnilo. Vzniknou zóny modré, určené zejména pro rezidenty. V těch nově zaparkují i řidiči bez rezidentní karty. Maximálně však po dobu tří hodin a kvůli nepřítomno­sti parkovacíc­h automatů budou muset stání zaplatit výhradně pomocí mobilní aplikace.

Také fialové zóny budou pro rezidenty dostupné bez omezení. Ostatní řidiči v nich budou moci automobil nechat maximálně na 24 hodin.

Oranžové zóny jsou určeny hlavně návštěvník­ům. Zaparkovat v nich ale může kdokoliv, maximálně však na tři hodiny. V těchto zónách za stání zaplatí i řidiči s rezidentní kartou.

Maximální cenu hodinového stání ve všech třech barevných zó-

nách stanovuje magistrát. Ten metropoli rozdělil do tří cenových pásem. Zjednoduše­ně se dá říct, že čím dál od centra Prahy řidiči zaparkují, tím více ušetří.

Atraktivně­jší ulice = dražší ulice

Ve většině nově vzniklých zón bude maximální cena za hodinu stání 40 korun. V části Prahy 5, 6 a 8 je však stanovena na 60 korun. O konkrétní částce v jednotlivý­ch ulicích však rozhodují městské části, které mohou řidičům nabídnout nižší než maximální tarif.

„Ceny jsou stanoveny podle atraktivit­y dané lokality a předpoklád­ané poptávky po parkování,“říká Lucie Vítkovská, místostaro­stka Prahy 3.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia