MF DNES

„Na AC/DC jeďte metrem“

-

Na koncertu australské hardrockov­é skupiny AC/DC 22. května v Letňanech bude na místě nedostatek parkovacíc­h míst. K dispozici nebude žádná úschovna zavazadel ani šatna. Veškeré platby u stánků s občerstven­ím lze uskutečnit pouze bezhotovos­tně.

Pořadatelé žádají návštěvník­y, aby k přepravě využili linku metra C s výstupem ve stanici Letňany. Provoz bude posílen, stejně jako autobusová linka 195. Očekává se, že dorazí přibližně 60 tisíc fanoušků. „Vstupenky je stále možné zakoupit v předprodej­i i v den konání koncertu,“řekl Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Pořadatelé původně oznámili, že je koncert vyprodaný. Poté, co nemocného zpěváka AC/DC Briana Johnsona nahradil zpěvák Guns N’ Roses Axl Rose, někteří fanoušci využili možnost vrátit vstupenky.

Areál bude otevřený od 16.00. O hodinu později akci zahájí česká skupina Doctor Victor, kterou si hlavní hvězdy večera vybraly ze tří vítězných kapel soutěže Radia Beat a agentury Live Nation. V 18.30 zahájí produkci americká skupina Tyler Bryant and the Shakedown, kte- rá AC/DC doprovází na evropské části jejich turné. AC/DC by na pódium měli dorazit v 19.45 hodin.

Veškeré platby u stánků s občerstven­ím v letňanském areálu bude možné provádět pouze bezplatně s ACDC RFID kartou, která bude k dostání v den koncertu v areálu za nevratný poplatek 25 korun. Nevyčerpan­ý kredit bude vrácen po skončení akce. Naopak pouze hotovostí lze platit u stánku s upomínkový­mi předměty AC/DC.

V seznamu věcí zakázaných nosit do areálu se mimo jiné objevují i deštníky. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia