MF DNES

Velké návraty. Zařídí zase Bakoš Ligu mistrů? A co Kadlec?

-

Velmi razantně začaly s posilování­m nejlepší české fotbalové kluby: vicemistr ze Sparty včera ráno potvrdil, že po osmi letech v cizině za ni bude opět hrát reprezenta­ční obránce Michal Kadlec. Do hodiny přišel „kontr“mistrovské Plzně. Do té se po liberecké štaci vrací kanonýr Marek Bakoš.

Ten před rokem a půl z Plzně odcházel jako nepotřebný, ale teď je 33letý Slovák vítaný jako velká posila, která by třeba opět mohla klubu vystřílet Ligu mistrů – tak jako už dvakrát v minulosti.

„S hráči i trenéry jsem byl stále v kontaktu, takže návrat do kabiny bude naprosto přirozený,“řekl Bakoš, který se s rodinou v Plzni usadil a do Liberce dojížděl. „Plzeň je můj český domov, žiju tady od roku 2009 a zažil jsem tu nejkrásněj­ší chvíle kariéry. Když jsem přestupova­l do Plzně z Ru- žomberku v roce 2009, tak jsem ani skoro nevěděl, kde mám odbočit. Byl jsem nervózní, jaké to tu bude. Tenkrát jsem šel do něčeho nového, teď se vracím do svého.“ Bakoš, miláček plzeňského publika, dostal smlouvu na dva roky, ale nepřichází jako útočná jednička. Tou je stále jeho slovenský parťák Michal Ďuriš. Jenže co když po Euru přestoupí? Pak se význam Bakoše ještě znásobí.

Sparta má útok vyřešený: Lafata je letitá jistota, dravé mládí Juliš a Schick znamenají velkou naději.

A tak sparťané začali zezadu. Příchod stopera či levého obránce Michala Kadlece se řešil už v zimě, ale až teď se vyvázal ze zlaté klece jménem Fenerbahce Istanbul. Odmítl nabídky z Německa či Francie a na tři roky se upsal na Letné. Spartě mají jeho zkušenosti pomoct po letech zpátky do Ligy mistrů. „Nechtěl jsem čekat, až mi bude pětatřicet, abych šel do Česka jen zakončit kariéru,“uvedl 31letý Kadlec.

A teď Spartu čeká ještě větší výzva: Tomáš Rosický... (tru)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia