MF DNES

Starostka provedla Českou Miss Žižkovem

-

Celé dvě hodiny se včera odpoledne úřadující Česká Miss Andrea Bezděková procházela po Žižkově. Průvodkyní jí byla starostka Prahy 3 Vladislava Hujová, která pozvala miss na radnici poté, co Bezděková v rozhovoru pro časopis Naše Praha uvedla, že je pro ni Žižkov špinavou čtvrtí se spoustou nepřátelsk­ých obyvatel.

„Byla jsem skutečně nemile překvapena, když jsem se dočetla, co letošní Česká Miss říká o Žižkově,“komentoval­a vyjádření Bezděkové Hujová. Společnou vycházkou prý chtěla miss ukázat, že je Žižkov naopak upravený a přátelský. Výrok o špinavém Žižkově z úst vítězky sou- těže krásy totiž zřejmě příliš nezapadl do představ vedení městské části, které za účelem propagace Prahy 3 přispělo na Českou Miss částkou sto tisíc korun.

Starostka nejprve Bezděkovou provedla po radnici a následně zamířily obě dámy přes Havlíčkovo a Prokopovo náměstí do Koněvovy ulice.

„Celá schůzka proběhla ve velmi přátelském duchu a miss se omluvila za neuvážené výroky na adresu Žižkova a jeho obyvatel,“uvedla mluvčí městské části Iva Vojtková s tím, že starostka předala Bezděkové publikaci o Žižkově a pozvala ji k další návštěvě Prahy 3. (baj)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia