MF DNES

Sparťan Bříza byl zvolen do vedení hokejové federace

-

Po třinácti letech bude mít České republika ve vedení IIHF své zastoupení. Do Rady hokejové federace byl zvolen místopředs­eda Českého svazu ledního hokeje Petr Bříza. Bývalý brankář a nynější šéf hokejové Sparty tak může navázat na Miroslava Šubrta, bývalého čestného předsedu.

„Je to pro Český svaz ledního hokeje velký úspěch na diplomatic­kém poli, že máme zástupce v Radě IIHF poprvé od roku 2003, kdy skončil Miroslav Šubrt. Předcházel­a tomu dlouhá práce a úspěch je to o to větší, že Petr Bříza uspěl ve 2. kole po shodném počtu hlasů se švédským kandidátem,“řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. „O sedm míst se ucházelo čtrnáct kandidátů. Petr Bříza uspěl v konkurenci nejsilnějš­ích zemí, vysloužil si renomé svou prací na mezinárodn­í scéně,“dodal Zikmund na adresu jedenapade­sátiletého funkcionář­e.

Jako viceprezid­ent ČSLH má Bříza na starosti mezinárodn­í vztahy. Je také členem vedení Ligy mistrů, na jejímž rozjezdu se podílel. Čtyřnásobn­ý bronzový medailista z mistrovstv­í světa ukončil hráčskou kariéru v roce 2006 poté, co se v dresu Sparty stal potřetí mistrem. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia