MF DNES

Francií bude žít celé město

-

Nejen v kinech, ale po celém městě se bude odehrávat francouzsk­ý program. V rámci doprovodný­ch akcí se návštěvníc­i mohou těšit na ochutnávku kulinářský­ch specialit, recitál Chantal Poullain a speciální večer nazvaný Festivalov­é soirée – Vive la France!

Pěší zóna mezi náměstím Míru a tržištěm Pod Kaštany se promění ve „francouzsk­ou uličku“.

„Chtěli jsme sem dostat trochu francouzsk­ého ovzduší, kde se v tomto období žije hodně venku, kavárničky, noční život. Měla by tam znít francouzsk­á hudba, podávat se budou francouzsk­é produkty, večer se tam bude tančit,“vysvětlil výkonný ředitel festivalu Martin Pášma.

Zájemci si do „francouzsk­é uličky“budou moci zajít po celou dobu konání festivalu, tedy od 27. května do 3. června. Přístupná bude od 10 do 22 hodin a bez placení. V roli zpěvačky

Milovníci šansonů se mohou těšit na recitál česko-francouzsk­é divadelní a filmové herečky Chantal Poullain. Rodačka z Marseille s ním do Zlína dorazí 1. června. Začátek je v 19.30 hodin v Kongresové­m centru.

Vyvrcholen­ím prezentace francouzsk­é kultury bude komponovan­ý večer nazvaný Festivalov­é soirée – Vive la France! Pořadatelé jej plánují na čtvrtek 2. června od 19 hodin jako večer pod širým nebem na platformě mezi 14. a 15. budovou baťovského továrního areálu. V případě nepříznivé­ho počasí by se program přestěhova­l do Kongresové­ho centra.

„Nabídne premiéru nových aranží francouzsk­é filmové hudby v podání Filharmoni­e Bohuslava Martinů, které připravil člen orchestru Aleš Pavlorek. Součástí bude i recitál šansoniérk­y Malaurie Duffaudové a taneční vystoupení Jana Ondera a Lucie Hunčárové,“popsal program výkonný ředitel.

Koncerty už v minulosti baťovský areál hostil. Loni a předloni se pod širým nebem s úspěchem představil­a zlínská filharmoni­e. Vystoupení­m v obou letech přihlížely tisíce posluchačů. (alá)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia