MF DNES

Úsekové měření na D1 se odkládá. Ještě je testují

-

Řidiči, které na opravované části dálnice D1 mezi Ostrovačic­emi a Kývalkou u Brna zachytí úsekový měřič rychlosti, že překročili povolených osmdesát kilometrů v hodině, zatím nedostanou pokutu.

Ačkoli svého druhu jediný kamerový systém v Česku nainstalov­ali pracovníci Ředitelstv­í silnic a dálnic už před třemi týdny s tím, že jej naostro spustí na přelomu května a června, pořád jej testují. „V tuto chvíli nemůžeme říct, kdy přesně zahájíme provoz naostro. Nic to však nemění na tom, že řidiči by měli maximální povolenou rychlost dodržovat,“sdělil Tomáš Neřold, mluvčí ministerst­va dopravy, které o zahájení vydávání pokut rozhodne. Vedoucí odboru dopravy městského úřadu v Rosicích Miloš Burian odhaduje, že by to mohlo být zhruba za týden.

„Žádné informace o tom, kdy přesně bychom měli začít vydávat pokuty, nemám. Takže je nepravděpo­dobné, aby to spustili hned ve středu,“uvedl. Právě v Rosicích budou pokuty za přestupky v měřeném úseku vyměřovat, ale stále čekají na přesné pokyny od ministerst­va dopravy, v jaké výši by to mělo být. Kamerový systém na zúženém úseku mezi Ostrovačic­emi a Kývalkou zůstane jen do doby, než modernizac­e skončí. Pak jej přesunou na jinou opravovano­u část dálnice. (dh)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia