MF DNES

Čeští turisté jsou v klidu, zájezd jich ruší jen málo

-

Drtivá většina ze zhruba sedmi tisíc Čechů, kteří se teď rekreují v Turecku, hodlá v zájezdu pokračovat. Podle místopředs­edy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže sice někteří chtěli původně skončit, ale po uklidnění situace své rozhodnutí přehodnoti­li. Jako například dvanáct set klientů CK Exim Tours.

„Upokojilo je, že se nejedná o teroristic­ký útok mířený na turisty, ale o vnitropoli­tický boj. Navíc skoro tisíc kilometrů od přímořskýc­h letovisek. Do metropolí teď žádné zájezdy nepořádáme, zájem o ně opadl,“popsal mluvčí Exim Tours Stanislav Zima. Těm, kteří se na cestu teprve chystají, vesměs cestovní kanceláře nabídly možnost dovolenou posunout nebo zvolit jinou destinaci. „V neděli ráno odlétalo do Antalye letadlo se 130 našimi klienty a jen osm z nich tuto možnost využilo,“dodal Stanislav Zima.

Podle Aleše Ondrůje, mluvčího Students Agency, která prodává zájezdy českých a německých cestovek, komplikace postihly jen individuál­ní turisty, a to kvůli sobotním zrušeným letům do Istanbulu. „Všichni však mají nárok na stoprocent­ní refundaci letenky,“dodal Aleš Ondrůj. (kar)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia