MF DNES

Policie hledá bezdomovce, zřejmě pobodal svou partnerku

-

MICHLE Pražští policisté hledají dvaašedesá­tiletého Dušana Kubičku původem ze Slovenska, kterého podezírají z pokusu o vraždu partnerky. Konflikt se odehrál v pátek odpoledne v neobydlené­m domě v Michelské ulici. Padesátile­tá žena utrpěla bodnořezná poranění a byla převezena do nemocnice. Muž na místě činu už nebyl.

Mluvčí pražské policie Iveta Martínková na webu upozornila občany, aby se v žádném případě nepokoušel­i podezřeléh­o sami zadržet, protože může být ozbrojen nožem. „Velice často také bývá pod vlivem alkoholu, kdy je jeho chování těžko předvídate­lné,“uvedla.

Hledaný je 160 centimetrů vysoký, má šedé vlasy s pleší uprostřed hlavy a výrazně odstáté uši. Na sobě má zřejmě modré plátěné kalhoty, šedomodré pruhované tričko s límečkem a černou čepici s kšiltem. Velmi často u sebe nosí velkou modrou nákupní tašku, do které sbírá papír. Výrazným rysem je jeho velice rychlá chůze s malými krůčky, dodala policejní mluvčí.

Muž bez domova se nejčastěji pohybuje na území Prahy 4, ale může být kdekoliv v republice. „Vzhledem k tomu, že se jedná o cizince, který zde navíc žije bez domova, nemají prozatím detektivov­é k dispozici žádnou fotografii,“uvedla Martínková. Jakékoli informace o podezřelém muži přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo na kterékoliv služebně. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia