MF DNES

3, 2, 1, start! Velká hra o Anglii začíná

Měl by to být rok plný napětí a velkých příběhů. Mourinho, Guardiola, Pogba, Ibrahimovi­c... O anglickém titulu sní také Petr Čech. Právě dnes se začíná.

- Jan Palička fotbalový reportér MF DNES

Paul Pogba = 3 miliardy korun, nejdražší fotbalista dějin.

John Stones = 1,5 miliardy, druhý nejdražší obránce. Leroy Sané = 1,2 miliardy. Granit Xhaka = 1 miliarda. Henrik Mchitarjan, Sadio Mané, Michy Batshuayi, Eric Bailly, N’Golo Kanté = všichni v přepočtu téměř miliarda.

Nejen pro finanční experty je mimořádně zajímavé sledovat, kam až se šroubují ceny v anglické lize. Jenže sezona, která právě dnes po obědě startuje, přitahuje ještě kvůli řadě jiných důvodů.

„Nechci být čtvrtý, chci vyhrávat,“ prohlásil José Mourinho podle svého klasického stylu.

Jistě, trenérskéh­o šamana lákají pouze triumfy, ale dokáže nakopnout Manchester United? V letní přípravě nebyl zdaleka dokonalý.

Vůbec se čeká obrovská bitva mezi trenérským­i veličinami. Pro pořádek si to můžeme zopakovat, ať na někoho nezapomene­me.

Antonio Conte cepuje Chelsea. Mourinho převzal Manchester United. Pep Guardiola notně utrácí v Manchester­u City. Arséne Wenger vymýšlí motivaci pro Arsenal. Jürgen Klopp ladí Liverpool. Jedině Claudio Ranieri realistick­y odhaduje šance Leicesteru, který senzačně ovládl Premier League před pár měsíci. „Že bychom titul obhájili? To považuju za nemožné. To spíš E. T. Mimozemšťa­n přijde na Piccadilly Circus,“prohlásil Ranieri s úsměvem. Vážně pak dodal: „Musíme být hodně chytří, abychom uspěli znovu.“Leicester si svou pohádku prožil v minulé sezoně, teď jsou na řadě jiní. Třeba Zlatan Ibrahimovi­c, který vyhrál ligu v Nizozemsku (dvakrát), Itálii (šestkrát), ve Španělsku (jednou) i ve Francii (čtyřikrát). Teď hodlá dobýt Anglii. Táhne mu na pětatřicet, ale věří si. Do dresu

 ?? Foto: Getty ?? Co předvede? Paul Pogba už má dres Manchester­u United. Naplní očekávání?
Foto: Getty Co předvede? Paul Pogba už má dres Manchester­u United. Naplní očekávání?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia