MF DNES

Za znásilnění ženy v Krči uložil soud trest 7,5 roku

-

Roman Gurgulovyc­h, který podle obžaloby v prosinci 2014 znásilnil v Krči ženu, půjde na 7,5 roku do vězení. Muž byl dříve odsouzen také za dva pokusy o znásilnění, původní pětiletý trest soud zahrnul do trestu uloženého včera. Gurgulovyc­h má být také vyhoštěn z republiky a musí podstoupit sexuologic­kou léčbu. Proti rozsudku se neodvolal ani obžalovaný, ani státní zástupkyně, verdikt je proto pravomocný. Událost se stala týden před Štědrým dnem. Muž napadl mladou ženu. Nejdříve po ní chtěl dva tisíce korun, a když řekla, že u sebe hotovost nemá, odtáhl ji do křoví. Tam ji znásilňova­l a bil. (ČTK)

Kvůli rekonstruk­ci páteřního potrubí nepoteče od zítřka do pondělí voda z kohoutků obyvatelům Hostavic, Dolních Počernic, Koloděj, Klánovic, Běchovic, Újezdu nad Lesy i lidem z několika obcí za hranicemi Prahy. Vodárny jim radí, aby se vodou zásobili.

Třeba v Počernické­m pivovaru si rezervu připraví do nerezových tanků. „Jako gastronomi­cký provoz nemáme bez vody šanci otevřít. Protože jsme ale pivovar a máme obrovské tanky, napustíme si 15 tisíc litrů vody do nich,“popsal plán manažer pivovaru Tomáš Kowalski. Pivo se vařit nebude, zásoba je určená pro pětidenní provoz restauračn­í kuchyně a toalet.

Řada lidí v oblasti postupuje podle „vlastního evakuačníh­o plánu“– berou si dovolenou a odjíždějí pryč. Kdo odjet nemůže, jsou například senioři v domě s pečovatels­kou službou v Běchovicíc­h. „Klientům

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia