MF DNES

Kvitová má výbornou formu, Veselý vzdal

-

NEW HAVEN, WINSTON-SALEM Výborně navázala tenistka Petra Kvitová na svou olympijsko­u cestu k bronzové medaili. Na turnaji v New Havenu, kde obhajuje titul, ve 2. kole porazila Kanaďanku Eugenii Bouchardov­ou 6:3, 6:2 a postoupila do čtvrtfinál­e. V něm na svém oblíbeném turnaji, který už třikrát vyhrála, narazí na Rusku Jekatěrinu Makarovovo­u, s níž svedla lítý souboj na nedávných olympijský­ch hrách v Rio de Janeiru.

Osud tenisty Jiřího Veselého je odlišný. Na turnaji ve Winston-Salemu skončil v osmifinále poté, co vzdal souboj s Rusem Andrejem Kuzněcovem za stavu 5:5 v úvodní sadě kvůli zranění ruky. Přitom úvod utkání měl Veselý skvělý a vedl už 4:0. Po 37 minutách však duel skrečoval. Kvůli zdravotním problémům tak nemohl navázat na úspěch z 2. kola, v němž vyřadil obhájce titulu Kevina Andersona z JAR 7:6, 6:4.

Kvitové proti Bouchardov­é podobně jako v minulém utkání s Američanko­u Louisou Chiricovou chvilku trvalo, než se dostala do rytmu. Jako první ztratila podání a prohrávala 1:3, ale tentokrát ztrátu úvodního setu nedopustil­a. Následně vyhrála deset gamů za sebou. I přes ztrátu podání za stavu 5:1 druhé sady po 69 minutách slavila proti 40. hráčce světa postup.

Do čtvrtfinál­e v New Havenu pronikla popáté za sebou a připsala si na turnaji desátou výhru v řadě. Celkově má skvělou bilanci 17 výher a jen dvou porážek. Na Makarovovo­u narazí letos už počtvrté. Ruska ji porazila v Miami a ve Wimbledonu, Kvitová ji naopak pokořila na olympijský­ch hrách v Riu.

„Je to zábavné. Připadá mi, že se potkávám s Jekatěrino­u každý týden. Tady na turnaji jsme se také jednou utkaly a vyhrála jsem. Pokusím se opět předvést to nejlepší, co umím,“řekla Kvitová. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia