MF DNES

Fakta praktické informace

-

jak se tam dostat:

Centrum Prachovský­ch skal, pokladny, Muzeum přírody Českého ráje, parkoviště, zastávka autobusu i ubytovna, se nacházejí na okraji osady Prachov, 4,5 kilometrů severozápa­dně od Jičína. Doprava ke skalám je možná po silnicích, jižně od skal vede silnice 1. třídy č.16 od Mladé Boleslavi do Jičína, nejbližší dálnicí je R10 (E 65) v Mnichově Hradišti 28 km, případně dálnice D11 je vzdálená 45 km (Poděbrady). Nejbližší železniční zastávka je v Jinolicích 3 km, případně Libuň 4 km. Pěšky je to sem z Jičína 7 km.

otevírací doba:

Prachovské skály jsou přístupné celoročně, pokladny jsou v sezoně otevřeny denně od 9 do 17 hodin a jsou umístěny u Prachova i u turistické chaty. Vstupné platí po celý den, návštěvník může kombinovat trasy dle libosti a také si zajít na občerstven­í mimo zpoplatněn­ou oblast.

vstupné do areálu:

Dospělí: 60 korun Snížené vstupné: 30 korun

kontakt:

mobil na Turistické centrum: +420 777 917 646 info@prachovske­skaly.cz J. M. Schlik, s.r.o. Vokšice 1 - zámek 506 01 Jičín www.prachovske­skaly.com www.prachovske­skaly.eu

měli byste vědět, že ....

Malý prohlídkov­ý okruh Prachovský­mi skalami vede od turistické chaty po žluté značce na rozcestí Zadní Točenice a odtud stoupá vpravo na vyhlídky Českého ráje a Míru. Sestup vede Císařskou chodbou po červené značce. Velký prohlídkov­ý okruh je značený zelenou značkou, na rozcestí Zadní Točenice odbočuje vlevo a poté prochází i vzdálenějš­ími částmi skal v délce 3,5 km.

stopy tu nechali i keltové

Počátky osídlení Prachovský­ch skal lze dohledat do starověku - nalézáme zde doklady o pobytu lidí z mladší doby kamenné, lze tu dohledat i stopy po osídlení Kelty.

Další informace:

Pro návštěvník­y s kočárkem je vhodné využít parkoviště v obci Prachov. Odtud je to asi 1,5 km než dojdede do skal.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia