MF DNES

Praktické informace

-

Jak se dostat na Kokořín:

Autem se k hradu dostanete bez problémů hned ze tří směrů – od Prahy přes Mělník, z Dubé a od Mladé Boleslavi. Auto zanecháte na posledním parkovišti pod hradem, kde zaplatíte za parkování, a poté se vydáte po svých vzhůru k hradu. Pěší túry jistě nezalituje­te, trasu obklopuje plno stromů, skal, květin a stále je na co se dívat. Cesta je dlouhá necelý kilometr a dá se pohodlně zvládnout i s dětmi a kočárkem (až na úplně poslední úsek před vstupní bránou, kde se musí kočárek kousek přenést). Pokud na Kokořín pojedete vlakem či autobusem, budete mít cestu dost komplikova­nou, hlavně o víkendech – mnoho spojů přímo k hradu nezajíždí.

Otevírací doba: Duben:

víkendy 9.00–16.00 od úterý do neděle 9.00–16.00 Červen, červenec, srpen: od úterý do neděle 9.00–17.00 od úterý do neděle 9.00–16.00 víkendy 9.00–16.00 Otevřeno jen po dohodě se správou hradu, zavřeno je vždy v pondělí.

Vstupné: Prohlídkov­ý okruh I. + II.

(prohlídka hradu společně s výstupem na vyhlídkovo­u věž): Dospělí: 80 Kč Studenti od 15 let, důchodci, ZTP/P: 50 Kč Děti do 6 let: zdarma Děti od 6 let: 40 Kč

Prohlídkov­ý okruh II.

(výstup na věž): Dospělí: 30 Kč Studenti od 15 let, důchodci, ZTP/P: 30 Kč Děti do 6 let: zdarma Děti od 6 let: 10 Kč

Kontakt:

www.hrad-kokorin.cz telefon: 315 695 064 e-mail: hradkokori­n@seznam.cz

Měli byste vědět, že...

Každý večer vyjíždí z hradu na černém oři v houfu jezevčíků s ohnivými jazyky „divoký lovec“. Kdybyste ho potkali, bát se nemusíte. V minulosti se prý nejednou nad člověkem, „který si chtěl v bídě zoufati, slitoval a štědře ho obdaroval“.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia